biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Tuesday, June 29, 2010

mus may bukan anak ibrahim pendek

hye.smoga sejahtera semuanye
lama xblogwalking
sori kwn..
aku cuma smpt jln2 kt bbrp blog wajib baca.hihi

hari tu kwan aku bgtaw
mus may anak ibrahim pendek
mati2 aku pecaya
bile aku bgtaw bon alvin, mati2 die gelakkan aku smpai tekeluar pusat die
cilaka..aku salah ke??



jom tgk ni...



MUS MAY


Nama : Musatafa bin Din
asal : kg.manjoi, ipoh, perak
pendidikan : sekolah menengah ipoh, perak
tarikh lahir : 10 mei 1968 (42tahun)
tinggi : xdiketahui..mungkin 15+.++cm
trivia : Selepas menamatkan persekolahan pada 1985, Mus dan Rosli (Handy Black) telah menubuhkan kumpulan yang bernama Green Agnour. Pada awal 1986, Man, Abu dan Yus mengajak Mus menubuhkan kumpulan MAY. Mereka menyertai pertandingan Juara Rock Perak pada bulan April 1986 dan menjadi juara

utk lbh info, klik sini


IBRAHIM PENDEK


Nama : ibrahim bin hassan
Tempat lahir : taiping, perak
Tarikh lahir : 1932
Tarikh meninggal : 25 november 2003 di HUKM ketika berusia 71tahun
Sbb kematian : ICU sbb pykit buah pinggang, paru2 berair & sesak nafas
Tmpt dikebumikan : tanah perkuburan taman midah, cheras, KL
Tinggi : 130cm
Bil anak : 7 orang
Trivia : Dalam The Spiral Road (1962), Ibrahim berlakon di Hollywood bersama Rock Hudson dan Gena Rowlands (bintang filem melayu pertama berlakon di Hollywood)
Filem terakhir : XX Ray


utk lbh info klik sini




ternyata MUS MAY bukan anak IBRAHIM PENDEK
dah sah2 nama bapak MUS MAY adalah DIN..bukan pak brahim
wlpun dua2 asal dari perak, muka mcam ank branak, ketinggian pun lbh kurang..






almon..ko blh gelak puas2 skg..
aku dpt trima dgn tenang..
 
 
 
 
gampangnye...aku kne tipu

Tuesday, June 22, 2010

kisah pak guard kt uma gua


assalamualaikum
smoga korg sntiasa dilindungi Allah
harini mode "gua"..
so gua akan bhasakan diri ni sbgai gua
mencuba kelainan stlh bbrp lama berbloging
mgkin lepas ni menggunakan KITE pulak ke
br nmpak manja

kt perumahan gua ade sorg pak guard dari pakistan
tp amat fasih berbahasa melayu
memula gua xbrp kenal,
tp bile nk blk kg, abg gua leh bg salam kt die yg gua sgka die ni india
dr situ gua mula rapat ngn die
gua antara pendudk yg xperlu beli stiker
pasal kamceng ngn persatuan pak guard pak guard lestari perdana

kisah sorg pak guard ni
abg gua cite pasal die ptg haritu
nama die abid
bukan abidah hani mahupun abidul hamdan bin roslan
asal dari pakistan
umo lingkungan 28 tahun 12 bulan 4 hari
br duduk kt mesia 8 tahun 13 minggu
kt blkg baris uma gua ade satu surau baru siap
xsgka abid ni imam surau tersebut
beliau hafal 30juzuk al-quran
alhamdulillah..

pada suatu petang bilamana abg gua nk bg die makanan keropok ikan,
abg gua interview die, cmne die leh keje sini

beliau ckp,
"dulu masa kat pakistan, ayah saya suruh blaja tgi2 mcm abg2 saya,supaya kerja bagus, tp saya xnk.
sy berkeras ckp mau belajar agama, xnk dgr ckp ayah
ayah halau dari rumah..saya lari, duduk kt pondok kt kubur
tp bbrp hari lps tu ayah sy pujuk balik rumah, pujuk lg suruh blajar tgi2
tp saya ckp semua ini dunia saja
kl sy blajar agama, hafal al-quran, akhirat nt sy boleh selamatkan ayah,
mak ngn adik bradik saya
ayah xbangkang lg
die antar sy blajar agama
abis blajar agama, saya cr kerja
tp xdpt, pasal saya xde pendidikan tgi
saya register utk kerja security
dpt kt mesia"

bile abg gua tye "xkisah ke gaji kecik?"
beliau jawab "sy xkisah, pasal sy taw Allah sentiasa tlg saya,
harini abg bg saya makanan,
ni pun Allah tlg saya"

gua sgt kagum ngn Abid
beliau wat gua berpikir ttg diri sndiri
kl kite kt tmpt die,sggup ke jd cm die







yg kite nmpak skg ni,
ada org sibuk nk libas org guna parang
kejadahnye
hm...













xramai org mcm Abid zaman skg..

Sunday, June 20, 2010

MPTI suck!



esok NAJIB datang bagan datok, t.intan
tp yg aku dgr cite MPTI arahkan peniaga pasar ahad utk x meniaga,
ramai peniaga marah bile diarahkan cmtu
peniaga tu meniaga kt SELEKOH.(bukan corner, tp nama tmpt tu selekoh)
SELEKOH OK! bukan BAGAN DATOK
tmpt meniaga tu mmg agak serabut skit
tp aku rasa MPTI arahkan x meniaga pasal xnk bg NAJIB nmpak
 suasana teruk org meniaga tu
suck!
kl aku jd peniaga peniaga tu, aku meniaga je
bg NAJIB nampak skit suasana & tmpat yg xbrp cntik tu
ni sume propaganda MPTI utk selamatkan diri
huh




bile org kenamaan dtg br la nk cat itu, cat ini, turap balik jalan, tanam pokok, pasang lampu, dll..cilaka


MPTI,ko sekat orang cari rezki, tp pikir la blk, peniaga2 tu la yg bg duit kt korg jugak!









MPTI SUCK!!

Friday, June 18, 2010

mari sebarkan kebaikan kambeng!






kira kira jam 7.40 malam waktu mesia td

aly A  : A
xtionkamen : x

a : ko keje ape kamen?
x : aku bela kambeng kt sri kembangan
a : wah! untung la kl time raya haji nt
x : kl ko nk beli bgtaw la..blh aku bg murah, kl skilo 23hengget, aku leh bg 21hengget
a : kl nk beli, leh hantar ke kene amik sendiri?
x : em, nk delivery blh, nk drive thru pun boleh
a : wah..btol ke ade jual ni..
x : knp?ko nk beli ke?
a : mak aku nk..
x : cptnye ko cr buyer..jap aku bg katalog..ko tgk la dl (smbil klik share photo)
a : siap ade katalog?? (smbil klik approve)


x : ni yg jenis plg ganas aku ade.baka punk aku amik dari california..aku amik xbyk,kl nk bgtaw la

x : yg ni pulak baka serama..ni elok utk bela..
kebolehan die :  leh halau makhluk halus kt uma ko


x : yg ni baka dari africa selatan..sempena wel kap..aku amik xbyk..limited edition ni..mmg rare


x : yg ni pulak jenis yg suke bersedekah..sedekah senyuman..
kelebihan die : kl org meniaga boleh beli, utk wat pelaris..ko nak??


x  : yg ni ade, tp xbyk..kambeng gay..aku jual kt laki je..kt pmpn cm ko aku xjual..ni pun xbyk

A  : asal aku rasa cm kene tipu je...



maaf, sbnrnye aku ade byk lagi katalog nk bg ko, tp pasal ko da ptong tb2, aku xsempat nk upload sume..tp aku still nk tnjuk baki yg aku ada lagi..kot2 la ko nk beli kan..

yg ni kacukan arnab ngn kambeng
atau nama komersial die arbeng..
sgt comel utk dibela.
sgt manja dan suke dibelai
mampu memancutkan air dari pusat yg blh membasmi wabak berjangkit
juga boleh digunakan utk menangkis sihir


 yg ni namanya snoop beng
keistimewaan : kl letak kt uma, leh menjaga keharmonian rumah tangga
selain itu, mampu menggerakkan org bgun tido on time.
juga pantas dan mampu menangkap pelesit
hellioz, lu igt kucing lu je leh tgkp pelesit??kambeng gua pun bleh la!




















kambeng gay hanya utk dijual kepada ahli mesjid batang berjuntai..frodo, mau kah??

aku masih xpaham asal whitedaisy masih memujuk aku utk membeli kambeng gay!

Aly A : kite sama2 org kg..sama je, cuma org kg aku sume xde tv, dieorg pakai intenet

Tuesday, June 15, 2010

jangan ditambah kusut kepala gua la!

aku xpaham ngn minah ni
ntah ape masalah die
aku tgh kusut dengan masalah gay, tb2 die leh basuh aku pulak.


sila klik pada gambr

aku xpaham ape masalah cik understand a.k.a cik memahami ni
smpai die basuh aku pasal syurga neraka.
aku rasa die xpayah la nama cik memahami tu kl xckup memahami
apesal die basuh aku macam aku pulak gay yg aku sndri mksdkan tu??
wtf??

asal minah ni basuh aku..
memula basuh aku pasal bahasa jiwa bangsa, pastu nk basuh aku pasal syurga neraka..

aku bukan la jenis yang xblh terima pendapat org lain.
tp agak2 la kl basuh salah tempat
ce paham betul2 sape yg aku mksdkan kt status tu

ade ke kt status tu aku tulis

" cilaka..knp aku gay?mcam haram! "

kl cm ni, mmg ptut la ko basuh aku 

 "ade ko sedar syurga n neraka?tepuk dada, tye iman..emm.."




ni gmbr minah tu dalam pesbuk

aik...ade pic xpakai tudung?
aku nk tye balik
ade ko sedar syurga n neraka??
skg ko tepuk dada, tye iman ko balik






aku bukan gay 
mahupun
ajk batang bejuntai



nk try comparekan masalah gay, masalah palestin ngn masalah saudara di india x?


ckp pakai buah fikiran,
bukan pakai buah pinggang


babai


Friday, June 11, 2010

betul ke bakal JUTAWAN?

suatu malam selepas pulang dr jmpa kakak gojes
aku ngn bon almon singgah di kedai makan utk membungkus air
tb2 jmpa sorg kwan yg mempunyai perniagaan menjual brg2 lama

x : xtionkamen
z : zaza

x : ko mniaga lg?
z : masih..asl?
x : ade jual duit lama x?
z : ade, ko kumpul duit lama ke?
x : aah, ko ade jenis cmne
z  :dtg la, tgk dl..aku respek btul la ngn bdk2 mude yg kumpul duit lama ni..dl aku masa umo cm ko aku xpnh tepikir nk kumpul wit lama..
x : aset kan..rege makin lama makin naik.
z : ko taw, ORANG YANG KUMPUL DUIT LAMA NI BAKAL JUTAWAN.

ahah!!..ini btul2 baik ni..kata aku yg bermonolog sendirian smbil hati berbunga bunga.aku mula menjeling ke sekeliling takut2 ade org yg mula memerhatikan aku..bakal jutawan kan!

x : ye ke..ko bia btul
z : btul..lg 1 aku nk bgtaw, JANGAN MENGAKU MELAYU KALAU XDE KERIS KT UMA..
x : hah..knp pulak?seb bek uma aku ade keris
z : sbb keris ni la simbol kekuatan melayu dulu kala..aku bkn nk suh beli keris aku jual, tp pesan je

em..., smbil berfikir dr mana fakta die dpt..

tb2, "bang, air siap"...pggl pelayan itu dgn jujur smbil melambai lambai tangan ke arah aku

x : eh, aku gerak dl ye..

fuh..nsb bek air da siap..kl x mst pjg lg fakta die kuarkan.haha



ini la koleksi duit lama aku

 sila abaikan latar blakang makhluk yg bertinggung itu!




byk lg nk kene kumpul ni..mgkin 2 taun lg br ckup kot.hmm....

byk ade jual kt mudah.my, tp harga melampau.xlogik lgsg..





# smpai skg aku masih berpkir btul ke teori / fakta kt atas yg mamat tu bg td..

Wednesday, June 9, 2010

alahai...sedihnya



kali ni entry aku berbaur keagamaan skit
bukan nk tnjuk baik atau buat2 baik.
tp da lama x muhasabah diri
kl xsuke baca pasal keagaaman, sila berambus ke blog lain..
blog picisan ni xmengharapkan entry ni dibaca smpai abis kl xsuke
dan jangan risau, aku xkan mendoakan kecelakaan utk korg kl xbaca entry ni smpai abis.gyahahahahaha
kite lupakan sejenak entry2 karut dan lagho dalam belog ini.hehe

korg perasan x?
disaat rakyat palestin dizalimi rejim zionis laknatullah.,
kite sepatutnya mendoakan kesejahteraan & keselamatan umat ISLAM
dan sepatutnya mendoakan utk kecelakaan & kehancuran
utk rejim zionis laknatullah ni
tp disaat saat ni, masih ade segelintir umat ISLAM yg mendoakan kecelakaan utk saudara seagama sendiri
alahai..peliknya la manusia cm ni
umat Muhammad kah mereka ini?

antara adab berkata kata adalah
TIDAK MENCELA, MEMAKI HAMUN,
MENGEJI ATAUPUN MELAKNAT ORANG LAIN..
termasuk la berdoa utk kecelakaan terhadap saudara seagama sendiri

dalam konteks ini saudara saudara sekelian, disini ingin saya tegaskan.....
ada mcm penceramah bebas x?hahahaha..x..x..aku tipu je..

jd SETUJU TAK kalau aku katakan org yg berdoa kecelakaan utk saudara seagama ni adalah
ORANG YANG X ADA ADAB???

xsetuju??lantak korg la

aku bukanlah golongan bijaksana dalam keagamaan yg sentiasa mengemukakan hadis ataupun fatwa..tp baca la ni

Allah berfirman :
"Serulah ke jalan Tuhanmu (wahai Muhammad), dengan hikmah kebijaksanaan dan nasihat pengajaran yang baik, dan berbahaslah dengan mereka (yang engkau serukan) dengan cara yang lebih baik. Bukanlah tergolong daripada ORANG MUKMIN YANG SUKA MENCELA, MENGUTUK DAN MENGEJI. Dan bukan pula mereka yang berlidah kotor."
Surah An-Nahl : 25

ok, ceramah da habis..hehe

tp aku masih sedih thdp org2 yang mendoakan kecelakaan utk orang lain
smoga Allah mengampuni orang orang itu

aku doakan smoga korang semua yang baca entry ni sampai abis sentiasa dirahmati Allah, dipermudahkan perjalanan dan kesihatan yang berpanjangan.Amin.



entry ini xde kaitan ngn sape2
cuma utk peringatan kite je.


k, chill!  

Sunday, June 6, 2010

oh ruhaya, fatimah, azizah & maimunah!

oh ruhaya,
sungguh cantik dipandang bagai bulan
penuh terang mengambang wajahmu yang gumilang
oh ruhaya 2x

manis budi bahasa tiap masa
tidak boleh ku rubah hati ku dari tergoda

oh ruhaya...oh ruhaya!!!!~~~
**********************************

maimunah oh maimunah    2x
br sekali aku bertemu
sguh memikat jantung hatiku ~~~

ulang 2x

************************************
 
video  


pitching yang perfect!
betul2 menjiwai lagu!
pakej yang lengkap!


SILA KETAWA PUAS PUAS DULU....
















....


...


..
 

.


suke?
dah abis ketawa dah?!
xtakot jd cmtu bile da tua?
itu pun kl sempat tua




SAIDINA ALI BERKATA :

JIKA INGIN MENJADI ORANG TUA YANG TIDAK NYANYUK, 
TIDAK MENGENAL BENDA, 
SEBALIKNYA MENJADI ORANG TUA YANG BERMANFAAT & SEGAR OTAKNYA,  
MAKA SEDARI MUDA LAGI AMALKAN MEMBACA AL-QURAN  

 
 sila tanya diri sendiri..adakah anda mungkin menjadi seperti penyanyi tersebut?





tiba2 entry hari ni cm series skit...sama kite ambil iktibar 

maaf..tiada niat utk mengaibkan watak utama entry ini.. 

Thursday, June 3, 2010

feedback yg ckup positive.hehe


nmpknya cubaan aku utk mendekati bloger2 termashur seperti entry sblm ni masih xberhasil
mgkin niat ikhlas aku yg mngharapkan sedikit balasn masih xckup ikhlas atau disalahertikan..hahaha..
tiba tiba...aku masuk belog ini..
sedang nafsu ghairah utk blogwalking bergelora dan hampir mencapai klimaks tanpa bantuan KY jelly
dan ketika idea mengomen entry terpancut pancut tanpa ransangan..
aku terpandang di kotak komen beliau...


cilaka...mengapa hellioz..bukan aku


ditambah dgn ini pula..
bca dr bwh ke atas




aku rasa hellioz lbh mengerti dan lbh memahami diri cik apple
.

..
 ...

....

.....

......

.....

....

...

..

.


oh cik apple..mungkin kita x ditakdirkan utk bersama T_T 






tp pada suatu petang...




gile argh..cik epal dah mula mendekati aku..
tq hellioz..meh sini meh nk pelok skit..





 apabila ben ashaari mula menjadi follower aku..





dan beliau menyahut seruan kempen 
"KAMI BLOGGER PICISAN MENENTANG KEZALIMAN ISRAEL"




ko tgk..paling atas skali dlm senarai pakcik google!!
parid maupusat pun kalah..



haha...tp aku masih xberpeluang nk tye die pakai pencuci muka ape..
time kasih abg sally kerana menyertai kempen ini


feedback yg ckup positive




tinggal redmummy je yg masih blm bg feedback..








mgkin die masih sibuk... 
atau die mungkin sedang bersuka ria di KLCC
ketika kite sdg sibuk berkempen...

Wednesday, June 2, 2010

kempen kami BLOGGER PICISAN menentang kezaliman ISRAEL

 bantu kami blogger picisan untuk menentang kezaliman ISRAEL LAKNATULLAH

tiada daya yg mampu ku kerahkan
tiada kekuatan yg dpt ku lemparkan
hanya doa yang mampu ku berikan

ya Allah
selamatkanlah pejuang pejuang shuhada yg mempertahankan agamaMU di PALESTIN..
permudahkanlah org2 yg memperjuangkan kebenaran
dan 
selamatkan serta permudahkanlah perjalanan misi keamanan utk gaza..
bantulah kami hambaMU yang lemah ini..
hancurkanlah kerajaan ISRAEL LAKNATULLAH sebagaimana mudahnya kau hancurkan tentera bergajah ABRAHAH..  
sesungguhnya tiada kekuatan yg dapat mengatasi kekuatanMU..
dan sesungguhnya Engkaulah yang maha pengasih lagi maha penyayang..
Amin ya robbal a'lamin..



"senjata org2 mukmin itu adalah doa"

 

kredit to bon alvin yg dibantu oleh farid fernandez atas kedua dua gambar terbaik ini


pilih gambar mana satu terbaik untuk blog anda (klik gambar utk saiz sebenar)
sila letakkan gambar itu di SIDE BAR anda!!
LETAK GAMBAR ITU DI WIDGET PALING ATAS SEKALI!!!

SILA BUAT ENTRI TENTANG LOGO INI DI BLOG ANDA!!!
DAN GALAKKAN MEREKA MEMBUAT ENTRI LOGO INI JUGA!!!
supaya rakan - rakan blogger kita yang lain tahu akan
kesungguhan blogger picisan seperti kita ini!!!





mungkin sokongan kepada kempen ini tidak dapat membuatkan anda jadi kaya, menambahkan bilangan follower anda dan meng upkan trafic anda, tetapi sebagai blogger picisan seperti kami, ini yang kami mampu lakukan sebagai tanda mengecam kezaliman ISRAEL terhadap saudara seagama kite.

apa guna follower berjuta juta 
kalau xboley tolong setel kempen picisan ni??