biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Monday, January 12, 2009

get well soon my pren..~eksiden yang mengerikan & pelik~

tghri td, aku g uma kwn kt taman sri sentosa, jalan klang lama (dekat je dr uma aku, puncak kinrara) member aku ckp sorg dak uma die ni, padel eksiden kt damansara dlm kul 3-4 pg..actly aku igtkan eksiden bese2 je..so aku gelak2 la dulu lebih kurg.tp tb2 die cakp masuk ICU kt spital sg buloh, koma.almk..ni mcm kritikal je..so, ktorg rojer2 member yg duk area KL, kumpul kt pelita bangsar, then g la mlawat die kt spital

smpai je sana jmpa abg die, tye la cmne keadaan die..abg die ckp br pas operation kepala..buang darah beku kt otak.almk..kl da bab2 sentuh otak ni, harapan utk fully recover tu mcm......ntah la.so, ktorg pn naik la aras 3, g ICU.ayah die ckp, doktor kata 50-50, kl sembuh pun, effect akan ada samada semntara atau kekal..aku harap effect smnatara je.tp die stabil, cume keadaan die je mcm kritikal,pasal da sentuh bab otak kan..

kt sana, ramai sdara mara,family padel ni ade sume.ktorg dpt masuk tgk die dlm kul 6.45 - 7.15.wktu mlawat sbnrnye smpai kul 7, tp pasal padel ni operation die td amik masa 4 jam, siap nk dkt kul 6, so waktu mlwt utk padel ni dilanjutkan skit smpai kul 7.30..ktrog masuk ikut turn..leh masuk bedua dua je.

masuk je dalam tu, aku dok cari2 gk katil no 11..ayah die ckp tu no katil padel.smpai je, MASYAALLAH...xtau nk ckp pe..kepala die abis botak kene cukur.wayar beselirat kt dada..ade kesan operate kt kepala..tempurung kepala bhgian tepi da xde..kt pembalut kpla tu ade tulis NO BONE PLAT..mknanye xde tempurung kpala da,..mengerikan bile nmpak kulit kepala yg tutup otak die bedenyut denyut(otak tu yg bedenyut sbnrnye)..series mmg mengerikan..badan die nmpak mengembang skit..pasal tulang rusuk da hempap paru2 die..siannye ko ni padel.

die kene langgar dari blkg masa brenti kt trafic light area damansara.kwsn tu trafic light die mmg dr jauh xprasan pasal terselindung skit,..so org da dekat br nmpak.
tp cara die eksiden mmg menimbulkan tanda tye..

1. moto die hilang..kete yg langgar tu pun hilang..mmg xde tinggalkan barang utk djadikan bukti kes.

2. org yg call ambulan utk padel ni, driver teksi,..saksi ni ckp, die nmpak kete yg laggr tu wane merah.kete kcik, xtau la kncil ke, kenari atau ape2 jenis kompak car.die kata lg, kete tu pas langgar lgsg xleh jalan.,ade 2org dlm kete tu, pas langgar trus die lari tingglkan kete..tp yg pelik, kl saksi ni ada kt situ, xkn la die xnmpk kete yang langgar ngn moto kwn aku ni mana pegi..pelik..kl nk hilang pun, mst amik masa gak tow trak nk dtg kutip moto ngn kete ni.mcm da rancang, lepas langgar, trus tow trak dtg clearkan brang bukti..tp xkn la saksi tu xnmpak..adoi..pelik2..

3. saksi ni mulanya sruh pihak hospital rahsiakan identit die.tp pasal salah sorg famly padel ni ade knl org hospital, dpt la call saksi ni..mcm kt atas tu la cite die.tp mgkin sedih sgt, dieorg xtepikir kot nk tye cm persoalan aku pikir ni..

4. aku pikir cmni je, saksi ni ade masa tu.pastu die kene ugut jgn bgtau pasal org yg langgar, mcm kete ape, no plat sume tu..pasal tu saksi ni mntak pihak spital rahsiakan identiti die. so, org yg langgar tu trus contact tow trak, mintak clearkan barang bukti eksiden sume, pastu blah..smpai skg moto padel ni xjmpa lg.

padel,
smlm aku msg ko, ajak lepak pelita bangsar ngn deli,pastu pasal uma aku xde org, igt nk tdo uma ko, tp ko xreply msg aku.debab kata td ko tdo mlm smlm..xpe la..hr ni aku jmpa ko kt spital aku nmpak ko mcm tdo je dlm ICU tu..kl la ko reply msg aku, kite lepak kt pelita....tp bnda da jadikan padel..aku doakan ko cpt sedar ngn sembuh je..

padel,
knp ko pegi rumah dak tu..ktorg da byk kali nasihat ko, jgn kwn ngn dak tu..tp ko degil,..kl la ko dgr nasihat ktorg kan?

tp mgkin ni da ditakdirkan pejalanan hidup ko..ape yg jadi ade hikmah disebaliknye..dan setiap kesakitan tu sbnrnye menghapus dosa2, wlaupun kesakitan terkene sembilu kt jari..aku igt lg ape yg ustaz kata dlm tv..mcm tu la.

ape2 pun, smoga ko cpt sembuh padel, nt kite boleh g makan nasik lemak bumbung biru kt PJ mcm mlm kemarin..kita g sunway tgk wayang, kite lepak kt pelita smpai pagi, tgk tv sama2,cite2 pasal carik keje, mcm2 lg la..padel..aku hrp ko tau ape yg aku citekan ni..get well soon my fren!!

4 comments:

»Tä§häbellä« said...

Huuh!apa yg berlaku x seperti apa yang kita fikirkan..memang ngeri bila baca post ko ni...xsangka lak seteruk tu..baru je smlm sembang besok dah jd camni..semua tu ketentuan TUHAN...Moga kawan ko cepat sembuh erkk dol..:(

Fizz said...

Erk... ari jumaat lepas adik aku baru pas eksiden.. syukur takde pape.. ni aku bace eksiden kawan ko plak.. adeh.. ngeri siot.. dah jadi kes polis ni.. harap² yang melanggar tu dapat dikesan.. mohon² pada TUHAN semoga di beri petunjuk atas apa yang berlaku tu.. semoga kawan ko capet sembuh la.. isk.. ngeri.. sedih pun ade.. kalau la t'jadi kat family aku.. aku pun tataw nk cakap pe.. pape pun .. aku ucapkan takziah kat keluarga kawan ko tu... harap² die boleh join korang mcm semlm.. mcm dulu.. isk.. :(

hafizi mohamad said...

semoga member ko cpt sembuh.. terharu seyh ctr ko ni..sob34x.,,

[ - ] ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq tasha, fizz, fizi,..ktorg pn hrp2 mcm tu.pas solat aku mst doa utk die..tp doa je la yg aku mmpu wat..xde pe yg leh aku wat utk tlong die..moga2 tuhan permudahkan perjalanan hidup die..amin.