biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Monday, December 13, 2010

2 tahun sblm menjangkau ke suku abad

hye
curi2 on9 time blaja sistem STAR
sori lama xgomol blog kau2 sekalian
maklum la, duduk kt ceruk, xde perkhidmatan internet disediakan
kebetulan blaja sistem,
sistem pulak down
rezki hapdet blog la..hehe

esok da makin berusia
da blh kawen da
hye dura2, da sedia ke blm?

esok tgl lg 2 tahun nk masuk suku abad..huh..
aku br sweet 17 lah!







*  mood nk hapdet blog masih belum kunjung tiba
* blog korg akan aku gomol balik nt..
* linda, mai la ziarah aku kt akademi..

Sunday, November 21, 2010

alahai jamal abdillah

aku br pas tgk M.E.L.O.D.I tadi
tb2 ada 1 part melodi wat liputan pasal Festival Islamik ape ntah yang dinaungi oleh bini PM kite..sori, aku xtaw nama bini die apa..somebody tell me wat's the old woman's name please..
tgh2 liputan tu ada la pulak abe jamal abdillah kite ni wat persembahan amal masa Festival Islamik tu..seperti yang didakwanya la kan..amal la sgt
kononnye tanpa bayaran..
statement yang xleh blah adalah "kite ni xleh bekira sgt, sbb kalau kite berkire, nt Allah pun akan berkira jugak dengan kite..lg pun ini adalah salah satu daripada amal jariah yang saya boleh buat"
alahai..jamal abdillah..
pasal pe aku ckp cmtu?haa..pasal ni..

dulu abe jamal abdillah ni ex student SMK Seri Perak T.Intan
30/10 yg lepas, SMK Seri Perak ada la wat Karnival Sirih Pulang ke Gagang utk ex2 student daripada zaman sekolah tu ditubuhkan smpai la ke budak2 yg br blah dari skolah tu.
Selain drp tu, tujuan karnival ni jugak utk kutipan mendirikan Surau baru yang makin uzur kt sekolah tu
Skola ni jgk ada jemput abe jamal kite ni selain drp hafiz hamidon dll ex student yg blh dikatakan berjaya la kot
tapi pihak pengurusan Karnival Sirih Pulang ke Gagang SMKSP mendakwa, abe jamal ni mintak RM15,000 sebagai bayaran utk die wat persembahan ketika karnival tu..

so, wat's the fucking point that i'm trying to relate about this two situation??

berkenaan dengan niat murni die yg konon2 amal jariah tu lah..

hai abe jamal, pe cer ni....

agaknye pasal beza KARNIVAL dengan FESTIVAL, dan PUBLISITI kot...hahaha...




amal jariah hai amal jariah...

Thursday, November 4, 2010

hari hari terakhir di Zeta Resources

Diari hari ni

0615 : Bangun solat subuh, tido balik

0830 : Bangun, mandi, siap2 ke Klinik panel KTMB wat medical check up utk lapor diri kat Akademi KTMB Batu Gajah Isnin depan (8 nov)

0930 : Smpai Klinik, medical check up..urine test, blood test, tb2 doktor suh salin baju, pakai kain pelikat.die cek kaki, leher,turun kebawah skit.ketuk2 perut.pastu..........die pegang aku pye...argh..xleh terima btol..dulu masa nk masuk poli ngn uitm xpenah pun time medical check up doktor tu belek aku punye....damn...aku dah dinodai.

1200 :  Amik dura2 kt KL Central, Kene tahan ngn JPJ & JKJR..Dieorg wat kempen keselamatan jalan raya..suke2 ati je men tampal2 stiker kt motor aku mcm die yg byr downpayment motor aku.cis

1230 : Sampai office, makan nasik, amik kesempatan gunakan kelengkapan yg ada dalam office utk kali terakhir..kemas2 brg nk bwk balik tp xsmpai ati nk rembat brg2 lain bwk balik

1420 : G Lembaga hasil, mati stem utk surat perjanjian KTMB

1500 : Balik office, jwb call customer utk kali terakhir keje kt sini.Pastu igt nk cuci akuarium..tp xpe la..pasal ikan pun da tinggal 4 ekor je drp 15 ekor..so, biar je la sume mampos

1600 : Send email omputeh skit kt kwn2 ngn bos..kata mengamalkan gaya hidup urban..kene la ade style

skg da pukul 1625 : Rasa mcm nk blah skg pun ade




p/s : Bos, tolong la up gaji byk skit..jgn smpai senior manager tu pun brenti gak..ni dapat payment dari TM trus nk beli bangunan baru.kl office xpe lagi.. pastu alasan xleh nk naik gaji sbb duit company xckup..  

p/s : kredit to fairuz, ijat todak, khairool playboy, dura2 senget, fairuz singapore, En.Wan Suhil & En.Zaaim.Thank you for everything.

p/s : utk staff TM, masalah xleh nk wat data (1515), CDMA cepat panas, bateri cepat abis, call kdg2 xdgr, SMS send/ recieve kdg2 xleh sbb company korg (TM) xtambah BTS 450MHz Huawei. So jangan la asal ade masalah je nk mintak replace set baru..pastu kl dah antar set, bg la skali service voucher.ktorg bukan ade byk masa nk call korg blk tye apa prob set tu.dasar nk kene sumpah seranah dalam hati.


utk korg, aku blm ade kesempatan nk blogwalking lagi sbb masih sibuk uruskan hari2 terakhir aku kt company ni..pasni mgkin susah sbb aku da start training kt akademi. Tp aku akan cr masa seswaii gak nk gomol blog korg smpai lebam.


tata..












pasni mungkin xde masa lg nk wat cubeecraft

Thursday, October 28, 2010

hari hindustan sedunia

quick entry
entry kali ni bosan, sila klik tanda X kaler merah kt hujung atas membawak ke kanan tu

kepala tgh runsing, mcm ada byk masalah mengalahkan bos
wlpun byk masa untuk siapkan cubeecraft, tp hati mcm x tenang
xpe,manusia mmg xlari dari masalah dgn buat silap

kl dieorg ade buat hari persahabatan sedunia
(eleh, jgn pura2 xpnh dpt, mana yg penah foward ke 7 org dan korg pnh dpt balik msg tu, knon2 anda disyangi kan??haha)
harini aku nk umumkan
hari hindustan sedunia


Aaj Kal Tere Mere Pyar



Aajkal Tere Mere Pyar Ke Charche Har Zubaan Par
Sab Ko Maloom Hai Aur Sabko Khabar Ho Gayi

Humne To Pyar Mein Aisa Kaam Kar Liya
Pyar Ki Raah Mein Apna Naam Kar Liya
Aajkal Tere Mere.......

Do Badan Ek Dil Ek Jaan Ho Gaye
Manzilen Ek Hui Humsafar Ban Gaye
Aajkal Tere Mere.......

Kyon Bhala Hum Daren Dil Ke Malik Hain Hum
Har Janam Mein Tujhe Apna Mana Sanam
Aajkal Tere Mere Pyar Ke Charche Har Zubaan Par
Sab Ko Maloom Hai Aur Sabko Khabar Ho Gayi







"Kamen, cepat pulih!!.."monolog kamen sendirian


-sori lama xbuat onar kt blog korg, bile da kembali normal, aku men meng"onar" blog korg k..


 
 
 
“”






Sunday, October 24, 2010

happy belated birthday adeqq

wewiiiitt....
permulaan entry kali ni xde salam
konon nk jd cm mat saleh..wewit2 je udah.
berukband sejak dari smlm smpai skg amat berprestasi baik.sentiasa dalam klimax
mgkin pasal aku br pas bayar 2 bulan terus semalam,
aku rasa bile dah nk ujung2 billing date nt, die akan wat pasal balik

bulan ni macam ramai je yang celebrate birthday
smlm birthday sorang blogger ni..
edisi lambat hapdet lagi..aku mmg slalu lambat.haha
ok, back to the story..

happy belated birthday to tukang cakap a.k.a adeqq
wish cm bese lagi..
smoga pjg umur & dipercepatkan jodoh pasal aku harap dpt makan nasik minyak ko
murah rezki pasal aku pasti rezki aku pun akan lbh murah bile jmpa ko nt 
sentiasa diberkati, kesihatan berpanjangan, berjaya dunia akhirat

aku nk pesan skit ni,..
mana hadiah yg student bg coklat ke, kl xnk,ko simpan, bg aku
kurgkan makanan bergula pasal itu akan meningkatkan kandungan gula dalam darah dan ko akan berpotensi kene kencing manis seraya memberi kesan terhadap pengurangan ikatan sedatif dan ionik dalam tubuh ko
kurangkan buat muke ketat, poyo2 angkuh, sbb ko xkan berjaya buat sume tu..jangan mimpi.ko xde kebolehan utk wat sume tu.
jangan jadi penjenayah fashion dengan memakai kasut sukan dan berbaju kurung lagi..cukup la sekali mimpi ngeri tu.
ko da tua, lg 2 taun nk masuk suku abad.sila sedar diri.hahahaha

asl pesan aku lg pjg dr wish aku ni..em...



ok..chill!!!hehe



happy belated birthday jugak utk
-kila keji
-uncle syaf
-abg long kepada macy day parade

aku ade miss sape2 lg x??

mon, aku da  wish haritu kan..balik nt bwk morning masume utk aku.yg rmbut hitam taw.tolong pilih yg comel2 dan agak2 padan dengan jati diri aku k.
(keji x aku?haha)


tata

assalamualaikum...

Friday, October 22, 2010

aktiviti pekerja swasta yang xde mood nk keje

assalamualaikum
hye
cm xde mood nk koje 2-3 hari ni
layan cubeecraft
handmade....

wolfverin

cendawan dalam game super mario

spiderboy

spongebob

mereka ahli kumpulan xtionkamen

juga sangat rajin memberi moral support thdp aku yang sedang giat menyiapkan ahli kumpulan yang lain


ini la aktiviti seorg pekerja swasta yang malas nk wat kerja
ada byk lg cubeecraft yang aku da print pakai printer office
skg aku tgh bz siapkan cubeecraft yang lain....







hrp2 bos xtaw aku ada blog..



"bos,..gaji kan 23hb, bg je la harini..knp nk tgu isnin...."monolog kamen sendirian..



Monday, October 18, 2010

respek sekarang dengan respek dahulu

sabtu lepas, balik kg jumpa grandmaSter kt kg gajah
agak lame x balik kg..nk *meroloh rumah grandmaSter ape tah lg
*meroloh = tido (bahasa kg.gajah)
tgu time raya je la jwbnye
dalam kete, dadster menyetori pasal time die blaja mengaji dl
katanya dulu, arwah aki aku akan panggil dadster mengaji lepas die siap solat mgrib
maksimum panggilan aki kt dadster 2x je...masuk kali ke 3 dah x panggil ngn mulut dah..
kl xpanggil ngn tangan kt muke dadster, kayu blkg badan la jwbnye
bile mengaji, salah sikit, konpem kene tengking smpai kluar air mata..

"cis..ptut la dulu masa kecik dadster buat aku cmtu rupenye"..monolog aku sndirian..
konpem nk balas dendam..xdpt balas kt aki, aku gak yg kene

aku igt lg, dulu aku punye takut dengan dadster bile die panggil mengaji,
2x panggil xbejawab, kene tengking dah pasti
ada skali, aku tgk solat maghrib jemaah dengan broSter
dadster panggil mengaji..bedehem adalah tanda awl die nk pggl aku masuk bilik
aku tgh solat br masuk rakaat ke-2..btul btul tgh tahyat awal..kali petama die pggl aku xjwb
gile kau..mana boleh becakap time solat
"cepat la skit broSter"...keluh hati aku mengharapkan abg aku yg imamkan solat tu abiskan solat sepantas yg mungkin
kali ke2 dadster panggil dgn nada yg lbh tinggi..aku tgh rukuk rakaat ke3 time tu
nk x nk aku jawb

 "ye abah..kamen tgh solat ni..da rakaat ke 3 da..kejap"..



punye aku takut dengan bapak aku...



tapi aku pasti, dulu arwah aki aku kene lagi taruk dengan bapak die.
hahaahahahahaha


korg rasa akan ada lg ke zaman mcm mana aku ngn dadster dalam cite kt atas??
aku pasti, ada antara korg pun penah alami ape yg aku rasa.












dan aku pasti, itu cara terbaik peringkat awl nk buat anak2 respek dengan org tua
xde niat dadster nk balas dendam rupenye..
-ve thinking btol aku
sori paaak!!

Friday, October 15, 2010

suara yg bakal aku rindu

henpon nokia 3310 memekak kt telinga aku
bunyi lagu avenged sevenfold - a little piece of heaven
bukan org call..tp alarm..bgun solat subuh
kl alarm bebunyi maknanya tepat pukul 6.15 pagi
kl tepat pkul 6.15 pagi, maknanya alarm henpon bebunyi la tu
xde masa dura2 nk call aku pagi2 cmtu..
bile aku tgk, br pkul 6.15 pg, setan kaler merah ekor becabang lantas menghasut
"ala, baru pkul 6.15,..pkul 6.30 nt bgun laaa..."
"ok", aku ikut kata setan....setan btl setan ni..ske hasut aku..

masa berlalu.....

6.20.......

suara memster kedengaran dari bilik die..sayup2 je aku dgr..
"kamen..bgun...solat subuh...",
suara memster persis suara rozita che wan memanggil manggil lembut..

"em"...tu je aku jwb bile tgk jam baru pkul 6.20..kan aku da tekad nk bgun pkul 6.30



6.22 pagi...



6.23 pagi...



6.25 pagi.....

"kamen!!!!kamu ni xreti nk bgun solat subuh ke??!!!..kejut skali x reti-reti nk bgun!!apekehey nye kamu ni!!"
memster memekik btul2 depan pintu bilik aku smbil cekak pinggang
slang kg.gajah memster tidak lekang dari bibir wlpun kini berkhidmat di kawasan bukan jajahannya

pergh..bedesing telinga...

aku bgun, trus solat subuh, smbung tdo balik.....siyes, aku xsuke org jerit pekik kt aku..


bile bangun pkul 7.30 pg, memster da g keje..tgl bradester aku je xg keje lg..

bradester bgtaw, ade brg suh bwk blk kg.bg kt A*** A*wi* a.k.a jack alvin..pasal aku ngn memster balik t.intan mlm ni.

ni la brg nye




DANBO




see you tonite jack alvin

otw g keje td, aku tepikir,





suara yg aku xsuke dgr time subuh tu la akan jd suara yg akan aku rindu nk dgr suatu hari nanti...





Wednesday, October 13, 2010

happy belated birthday sabarimon

hah...aku telupe nk publish entry ni petang smlm pasal ade byk keje
btw
HAPPY BIRTHDAY SABARIMON
- sweet 14th..
- semoga pjg umor
- dimurahkan rezeki
- dikurniakan kesihatan berpanjang
- berjaya dunia & akhirat
- blaja rerajin..ko la wakil tunggal ktorg kt jepun tu..jgn hampakan harapan kami yg menantikan kepulangan kau dengan sepanduk ala2 perarakan maal hijrah nt
- jgn byk makan makanan segera.nt otak ko susah nk absorb ape yg sensei ko ajar.bykkan makan ulam raja, kacang botol, pucuk asam gelugur, buah rambutan, manggis, air tebu, tembikai ngn langsat..bia mudah penghadaman secara tak langsung memberi kesan +ve dalam membina salsiah diri kau utk menjadi wakil tunggal kami yg cemerlang kelak.
- jangan lupekan sambal belacan kt sini walaupun ada wasabi kt sana
- jaga diri elok2, sabarimon da besar kan...kan..kan...





ikhlas dari,
xtionkamen
wakil tunggal penduduk seri kembangan
selangor darul ehsan



kredit to : jack alvin


Monday, October 11, 2010

memster dah makin maju!

da 4 bulan memster keje kt putrajaya
dan da 4 bulan jugak la memseter berulang alik balik ke t.intan tetiap mgu pasal dadster ngn sister sister 2 ekor tu ade kt uma
sejak tinggal kt sempadan kolumpo ni, memster makin maju terutama dgn teknologi komputer
kl dulu masa kt teluk anson, memster sibuk ngn patient & staff, smpai nk pakai komputer pun xbrp nk reti.
tp sejak duk sempadan kolumpo ni memster dah punya laptop sendri, pendrive smpai 2 ntah ape bnda die nk save aku pun xtaw.
tetiap malam memster akan mengadap laptop smbil menaip naip untuk melembutkan jari jemari
suatu petang..

perbualan sister sister 2 ekor tu pasal kuih mazola kt dapur

A: adik, B : kakak

A : kak, aku tgk kt pasar td ade org jual kuih mazola.sedap gile..kite wat nk?
B: kuih mazola?ko taw ke nk wat cmne?

tb2 memster yg tgh sibuk menyiang sayur menyampuk..

Memster : MOZILLA FIREFOX....
smbil memandang ke arah sister sister, seraya memalingkan muka dengan gaya elegennya

 sister sister terdiam...

....


...

..


suasana tb2 sepi.....sblm hilai ketawa sister sister yg cm setan
aku pun xtaw apa kaitan kuih mazola ngn mozila firefox.....










pergh...memang terbukti memster fast learner dalam mengaplikasikan apa yg dipelajari....


memster mmg terbaek!
syg lebeh la!










skg aku tgh racun memster utk sign up facebook...

Thursday, October 7, 2010

sambadi ken anser dis kuesyen???

kemarin ai tgk tv
ade org ISLAM yg ditangkap oleh JAIS sbb minum arak
tp apa yg buat ai berfikir adalah dakwaan yg dikenakan ke atas peminum arak ni
"MINUM ARAK DI KHALAYAK RAMAI"
watdefak....
tgk, dah termencarut..
tp ape ke jadahnye dakwaan "minum arak di khalayak ramai"????
maknanya boleh minum arak, tp xleh minum kt khalayak ramai?
tu sbb kene tgkp?
owh, zaman btul2 dah maju..huhu
perlu ke disebutkan "di khalayak ramai" tu??
asl x dakwaan yg dikenakan hanya "MINUM ARAK"??
sambadi ken anser dis kuesyen??

Saturday, October 2, 2010

lu buat ni xpayah kuar duit pun la!

assalamualaikum..kali kedua bg salam kt permulaan entry sepanjang berblogging
nk membebel sket hari ni..
kerajaan sibuk2 buat kempen budi bahasa budaya kita la,
kempen memperkasakan bahasa la..
sejauh mana yu oll rasa bnda2 memberi kesan positif dalam masyarakat??
ai rasa mcm xde beri kesan je
orang dok sibuk sertai kempen pun pasal arahan kerajaan kot
kementerian2 sume dok sokong
kl xde arahan dari kerajaan suh sokong, ada sape yg nk join dengan rela hati?
sila angkat tangan kiri smbil tgn kanan menggaru punggung.
damn...(tiru cara parid mencarut sejak die pandai speaking)
pasai apa ai pertikaikan?
pasai sabtu lepas kt open house uma bos ai, yg dihadiri oleh mak datin, mak datuk, tan sri, tun sri, datin sri watsoever, ai dan rakan2 ditugaskan menjadi hos smbut tetamu, tgkp gmbr, layan tetamu skit wlpun bos da hired caterer n bangla utk serve and cleaning..
ktorg tlg setel stall beger,BBQ ayam yg xseberapa byk..
dari 10 org yg oder beger, plg habis byk 1 je yg ckp time kasih..
alahai..mahalnye la ucapan terima kasih yu oll tu ye datin2, datuk2 sekalian..

kl datin2 n datuk2 tu baca, meh ni ai nk pesan..kasi lekat dalam pala otak yu oll tu

ni antara benda yg ai rasa yu oll xperlu kuar duit pun kalau buat

1. bagi salam..jgn main redah je.
2. sopan santun
3. minta maaf bile buat salah
4. ucap terima kasih bile org da tolong (exclusive utk datuk2 n datin2 td yek)
5. hormat org len kalau nk diri dihormati
6. tolong bagi signal nk membelok bila bawak kereta

yg no 6 tu utk uncle india depan 7e masa aku otw g beli ais td..

sila la buang ego tu ye datuk2 n datin2 sekalian
pangkat xbwk kemana..mati bawak kain kapan je..

asl?xpuas ati?ape die?ske ati la, kubur lain2??
memang la org kata kubur lain2..yu oll pye pasal nk wat pe
tp kl yu oll mati nt xmenyusahkan org nk kene mandikan, kapankan, angkat keranda,..belum kira kalau jenazah tb2 berat..pastu nk kene tanam..xkira lagi kl korek2 kubur, penuh air la pulak..xke menyusahkan org.lg sedih kl kubur ai sebelh kubur yu, tetiap hari dgr yu kene seksa kubur, ai nk tdo dgn tenang pun xleh...kl sume tu yu oll leh wat sendri, yu oll leh ckp kubur lain2 ok..hahah

sorry, terover, padahal marah sbb mak2 datin tu xucap time kasih je pun.hahahah!!!telebih sudah!

chow!





maaf, xsempat wat onar kt blog yu oll..
agak kebizian kebelakangan ini

slmt hari raya, maaf zahir batin

Saturday, September 18, 2010

lagi entry kecaman terhadap faridbaupusat

kl alvin terasa mau tulis nama cdot, 
aku rasa cm nk tulis nama mieza vs rory je kt sekeliling pusat die bia jd mcm "seal" kt pusat naruto 

bayangkan garisan bulatan hitam itu adalah tulisan 
"mieza vs rory @ lori "
sila klik SINI untuk lagi entry kecaman terhadap paridbaupusat


Friday, September 17, 2010

shilakalakala lu.....

hye..
slmt hr raya
org sume sibuk wat entry hari raya, tp ade blogger ni sibuk wat entry memfitnah we all
kt SINI
aku mmg da lama xhapdet blog, tp entry2 berunsur fitnah ni buatkan aku kembali menaip
lu mmg shilaka laaaa...

meh tgk ni..
kl apa yg didakwa oleh beliau bahawa dalam ruang komen blog alvin penggunaan ayat ringkas yg kerapkali atau acapkali digunakan beliau adalah seperti berikut


jom tgk apa yg aku send kt beliau,...dan apa yg beliau balas..

ni msg yg aku send..

ni pulak bila msg die masuk dalam inbox aku

tu ha...nama die yg aku save.."PARIDULHAKTUIHBAUPUSAT"

apa yg die tulis?meh tgk bwh ni...


korg baca la..aku pun xpaham ape kene mengena soalan aku ngn jwpan die bg pasal suara emas tu..aku taw la beliau masa karoke haritu layan sume lagu 
NEW BOYZ = sejarah mungkin berulang & menggigil, 
SCOIN = rindu rinduan jadi kenang kenangan, 
ARROW = sendu dihatiku, rindu dijiwamu,

tu antara lagu yg beliau nyanyi..ada lagi, tp aku xigt..
perghh....memang suara emas kan?

tp kt msg tu, kl korg perasan, penggunaan kata ringkas seperti 
KAN = KN,
MASA = MS
PATUT = PTT
BAHAN = BHN

dan ade la yg len2 tu..korg tgk la sndri..bukti bahawa msg itu beliau yg hantar..
tiada kompromi lg

kl dakwaan die yg mengatakan msg tu alvin yg buat sndri dalam entry alvin berhubung dengan penggunaan kata ringkas yg digunakan, 
aku nk tgk ape pulak dalih beliau kt entry aku ni..






lu mmg shilakalakala lah!

Tuesday, August 24, 2010

genap setahun

genap setahun pakcu dah xde
lagi 4 hari genap setahun jugak arwah alya nasuha meninggal
xtaw nk cite pe
pasal sume da cite kt sini
layan gmbr gedik2 arwah alya sudey..












siyes..gua rindu kt lu sgt
sungguh....

Monday, August 16, 2010

selamat hari lahir paduka abahnda

assalamualaikum
hye sume
mcm fes time rasanya bg salam sepanjang aku berblog
bese la, bulan pose kene baik skit..

harini hr lahir paduka abahnda aku
pasai pe paduka abahnda?pasai aku pasai la..haha
paduka abahnda zulkepli
harini jugak la secara resminye beliau pencen



utk paduka abahnda,
slmat hari lahir
smoga pjg umor
dimurahkan rezki
dikurniakan kesihatan berpanjangan
dan sentiasa di rahmati Allah

amin....








bulan2 pose ni kl bebuka kt kg hari2, mau stabil BMI aku..


Monday, August 9, 2010

cilaka pye imesh..

hr ni aku bosan
xbyk keje skg nk kene buat
aku nk chatting, tp gadis2 dalam imesh sume xnk layan aku
cilaka pye kerol
ntah ape jadah ayat die guna smpai gadis2 ramai yg chatting ngn die
plg sakit hati bile gadis2 tu yg tegur die dl..bukan die yg mulakan
tp aku ttp memujuk hati ni dgn berkata
"mungkin imesh kau dah kene sabotaj ni kamen, mesti ade setting yg kerol setkan supaya gadis2 xdpt ape yg aku taip kt dieorg"

pasal bosan, aku nk cite pasal henpon br
brand OLIVE
br distribute kt mesia 1000 unit je
bg kt staff TM je dl
mgu ni smpai lg 4500 unit, n mgu dpn smpai lg 4700 unit
time tu msti kerol da xdpt layan imesh dah.
hah! padan muke kau!

henpon ni br masuk MESIA
OLIVE CDMA C700


henpon ni leh main internet free.xperlu wireless selagi ade line
kalau cucuk kt laptop, leh jd modem
so, pasni kl da open market, xyah la pakai berukband tu..
henpon ni jugak kl call tepon uma seluruh mesia free
xde kene caj
kl tepon dr henpon olive ni ke henpon olive pun free

tp henpon ni akan di distributekan ke semua staff TM seluruh mesia dl, sbb hp ni pakai line TM
pastu br open market
skg ni pun base station die xbyk lg, line pun xbrp nk clear
lg2 kl indoor




konpem pasni berukband celcom, maxis dan beruk2band yg len akan jd murah!
kan?





Thursday, August 5, 2010

tahniah buat lu

wah, da berabuk da blog ni..besawang,
semak abis
kl PANDA ngn BERUANG nyorok dalam ni konpem wa xsedar
monolog wa sendirian..

maaf lama x wat lawatan berkala kt blog u oll

entry kali ni bertjuk
tahniah buat lu
dura dura a.k.a whitedaisy
blogger paling sibuk kt dunia yg da xhapdet blog 2bulan
lu da konvo smlm
"lu mmg cntik dgn pakaian konvo tu"
monolog wa sendirian sekali lagi..smbil mengangguk angguk kepala ketika merenung lu yg semakin menghampiri wa selepas keluar dari dewan konvo tu..

tahniah skali lagi
selepas 4 taun bertngkus lumus pecah otak
slmt datang ke alam bekerja buat lu
tu pun kl lu nk keje
tp wa tgk mcm xnk keje je.mgkin nk smbung master pulak kot.bgus la
tp baik lu keje, sbb nt kl lu xkeje lu bosan duk uma
wa xleh nk kuar slalu ngn lu
so kl lu keje, lu xde la bosan sgt

smlm, mak lu nmpak garang
tp baik rupenye, bilemana mak lu xlekang dgn senyuman
sejuk tgn wa sebab air cond kete bile salam dgn mak lu
mak lu kata tgn wa sejuk sbb nervous
ye la, 1st time jumpa bakal mentua kan
harap ade jodoh ngn lu.haha


laki sebelah tu bukan wa.jgn terpedaya

tahniah wat lu
syg lu lbh la..


kredit to : bon alvin..
lu sahabat / abang wa dunia akhirat

Saturday, July 24, 2010

why men shouldn't write advice columns






Friday, July 23, 2010

kuasa veto seorang ayah



kisah 1

seorang anak sedang minum di ruang tamu smbil menonton tv
kemudian meletakkan cawan disebelahnya yg sedang duduk bersila
tb2 ayah beliau lalu disebelah dan tersepak cawan...
ayah beliau memarahi beliau
"sini tempat letak cawan ke??!!"

kisah 2

seorang ayah sedang minum di ruang tamu smbil menonton tv
kemudian meletakkan cawan disebelahnya yg sedang duduk bersila
tb2 anak beliau lalu disebelah dan tersepak cawan...
ayah beliau memarahi beliau
"mata tu pandang ke mana masa bejalan???!!"





haish...kuasa veto seorang ayah mmg sukar disangkal...

Wednesday, July 21, 2010

kaedah terbaik & terkini..anda mahu choba?

xnmpak??


ni..tgk yg ni...

ade 3 kelebihan
1) 30 hari jaminan
2) penghantaran percuma
3) 15%-20% diskaun

produk ini mempunyai 8 kelebihan..
jadi, apa tunggu lagi..
dptkan ia,untuk kebahagiaan rumah tangga anda yg berterusan


ape jadahnye aku dpt msg ni...

mana2 blogger wanita yg xpuas hati dgn apa yg korg ada
dan nk msg ni, aku leh tlg foward..
moga korg lebih menghargai diri sendiri dan akan membahagiakan org tersayang 

bloger lelaki pun boleh..
parid maupusat, wong ah ian, fhadolol, frodoli,deus Xvagina, Alvin dan rakan2 seperjuangan
jgn malu2..
kalau mahu katakan mahu..
 



skali lg aku ulang..
kepada yg nk msg ni, aku leh TOLONG foward..
bantu membantu kan amalan mulia :)

Tuesday, July 20, 2010

owh..da setaun rupenye?

eh da ckup setaun la rupenye semalam
hubungan intim i dgn whitedaisy @ dura dura
si pemalas nk hapdet blog
sifat pemalas beliau da menular dan dah menjangkiti i
huhu..
maaf kl xsempat terjah blog u all, esok i terjah sume smpai khatam k...

di kesempatan ni, i nk ucap...

time kasih sbb :
layan perangai setan QARIN i ni
byk besabar ngn i..
......
sesungguhnye yg wat masalah tu adalah QARIN i, bukan i ok...

sanggup ikut i ngn bon alvin jalan2 pegi : 
cari pasal kt ipoh, teluk intan, i-city, kl.. 
konsert search di awan biru
konsert double trouble
jumpa blogger2 yg lain
ikut g cari jodoh je belum lagi
 .......
walaupun i taw, u sbnrnye xlayan rock kapak, tp i bangga sbb pas g konsert tu u da blh nyanyikan lagu gelora cintaku, gadisku, lagenda bujang senang, rozana, isabela dan fantasia bulan madu dengan separa baik, ..


aktiviti yg we all lakukan bersama...haha

....


minah ni la yg slalu jd mangsa keadaan



tahniah sbb : 

mampu bertahan ngn i selama ni..hahaha
u dah nk konvo 4 august ni kt UM



SELAMAT... :)




tb2 cm rasa kt MOSCOW pulak bile bhasakan diri ni I, U, I, U,..



Wednesday, July 14, 2010

"~perkenalkan awek baru gua jugak~"cilakak, x ajak buat entry ni sama sama!

entry ni dibuat sebab....sila KLIK dlu utk pemahaman yg lbh jelas..
mungkin beliau lupe nk ajak aku ngn alvin wat entry pasal gitar..

ktorg pun ade gitar jugak yoookkk!!
sama cm beliau
kaler pun sama..kaler hitam
gitar aku ni nama die SOLEHAH
ye..jantina die wanita
asl dari china..
yg dr china mmg sedap yoookk!!
kan?

aku pun da agak lama pendam hasrat ni
bukan pendam hasrat nk beli gitar
pasal aku mmg da ada si SOLEHAH ni
tp nk main gitar cm slash
xpun mcm pokcik santana tu
mmg best yook kl dpt men cmtu

aku xde gitar letrik brand mahal2
mcam ibanez ataupun gibson
pasal aku miskin..kl kaya jgn kan gitar letrik, piano pun aku da beli
ckup la brand kapok
sesuai ngn kemampuan & prestasi aku
sbgai pemain gitar kelas bwhan
jnji main ade bunyi lbh kurg pun da ok kan yookk..


kdg2 bile xde org nk kwn ngn aku
bile whitedaisy bz ngn keje
dan aku bosan2
kapok hitam yg buruk ni la teman aku yook

dulu aku xreti men pun
skg pun xreti lg...masih..
blaja sendri2 je, blaja ngn kwn SIKIT2
tgk2 buku kod skit, tgk nk pgg kod cmne dalam intenet
stelah bertungkus lumus..
 dpt la men lagu street of uptown
aku da rasa hensem abis da yokk
poyonye..lagu tu je aku taw
aku mmg poyo..ape de hal??

pas ni..mungkin blog aku pun akan byk video aku men solehah ni
haha
mmg teruja yookk!




time kasih kepada SOLEHAH yg da besama ngn aku selama 3 taun
aku syg SOLEHAH..

aku igt nk bg nama len la..SOLEHAH ni cm susah nk sebut
ada cdgn?

aku dah ada nama len tu
tp nk dgr korg bg nama pe

apa die ye?



sila ke blog ini utk lbh rare..SINI





Saturday, July 10, 2010

balada pengemis jalanan


suatu malam yg hening di t.intan..
ketika muda mudi di t.anson masih belum keluar utk menonton bola di skrin besar yg ditaja sepenuhnya oleh kerajaan bertempat di dataran menara condong.,gua ngn bon alvin menuju ke kereta kepunyaan mummy bon alvin selepas puas melempiaskan nafsu melalak di pusat karoke berhampiran.sgt murah..1/2jam 3ringgit.,1jam  6ringgit.promosi pembukaan.kami berjalan terhuyung hayang smbil menyanyi dgn suara suara kecil kegembiraan sementara menanti jam 2.30 pg utk menonton perlawanan bolasepak 11 sebelah separuh akhir piala dunia.

dalam perjalanan..bon alvin memulakan perbualan, mungkin menyampah dengan nyanyian lagu gelora cintaku nyanyian search yg dinyanyikan live oleh gua..
"kamen, ko tgk pemain bola brazil terlepas kt sini...(merujuk kepada pengemis berkulit gelap yg menuju ke arah kami dari arah yg bertentangan)
lantas gua menyahut  "hahaha..mcm cilaka..striker ke ni..??"

striker super sub brazil itu menuju ke arah kami..dan betul2 berenti di depan kami..kami amati betul2 lantaran terpaku..mata bertentang mata.mungkin masing2 menanti siapa yg menegur siapa..dalam keadaan terpegun dan terpana, beliau menegur kami tanpa memberi salam..kami pasti beliau bukan ber-ugama Islam..

"boleh bg seringgit tak?"

gua memandang bon alvin seraya bon alvin juga memandang gua..
lantas tanpa membantah dan berfikir pjg, bon alvin mengeluarkan wallet sepertinya beliau di pukau oleh striker super sub tersebut.
"inilah ciri2 pemimpin yg perlu ada pada setiap ahli parlimen.." monolog gua sendirian, merujuk kepada bon alvin yang begitu perihatin terhadap rakyat teluk anson serentak gua membayangkan bon alvin yg sungguh kacak kelana bergaya dengan suit G2000 seperti ahli parlimen yang sedang membentangkan usul.


"aku xde duit kecik la kamen..ko bg die"   
kata bon alvin sambil merenung tajam ke arah gua..lantas lamunan gua terhenti,dengan serta merta byngan ahli parlimen tersebut sayup2 hilang dari pandangan mata gua.

gua pun mcm terpukau jugak seraya mengeluarkan wallet buruk gua lantas mencari cari wang kertas seringgit..kemudian gua berkata

"xde la..plg kecik 5 ringgit, yang lain 5ploh ngn spuloh" 
sambil berpura pura kononnye menyelak duit yg byk, pdahal ade 23rgt je seraya menyelak nyelak kepingan kertas list org hutang gua kononnye utk menunjukkan kepingan duit yg byk sgt..tujuan gua tidak lain tidak bukan hanyalah utk mengelakan striker brazil itu bermonolog yg duit beliau lbh byk dr yg gua ada..

"xde la boss, kl lu mintak 5ringgit ade la..tp lu mintak seringgit" 
pantas alvin menyambut kata kata gua kepada striker itu...mungkin utk memastikan  perbualan kami tidak terhenti disitu sahaja

tb2...

sang striker lantas meyahut hujah bon alvin dan terus berkata dengan muka yang xbersalah
"saya ada tukar spuluh ringgit, mau ka??..."


gua dan alvin : %$^%$^#$@#$^&(*)_(+_

maaf..percakapan terakhir kami tidak didedahkan kerana blog ini merupakan bacaan awam untuk semua golongan..

Friday, July 9, 2010

welcome to sardin-itu-ikan dot belogspot dot kom

 klik gmbr utk ke blog sardin

hye
hawau yu?
nk bgtaw
we all blogger picisan yg xfeymes lgsg ade bikin 1 blog
blog utk kwn2..
kite share sama2
kita bukan mau kumpul follower, 
bukan mau kumpul komen plg byk, 
bukan mau kasi up trafic
tp mau kasi rapat hubungan jadik mcm family..
wlpun mgkin lu org ckp ade byk cara lagi mau rapat
tp ape de hal..ni cara kami
mau ajak lu org yg mempunyai nafsu serakah berblog
utk share blog sardin ni sama ktorg.
stkat ni yg dah join adalah gua, alvin, sabarimon, adeqq, kata si kila n lya kalers.
kl sudi, sila tinggalkn email lu utk we all invite jd penulis bersama

kt sini jugak lu org boleh cari jodoh ngn bloggers lain kl rasa lu kacak kelana / cantik menarik..
selain dari itu, kami juga menyediakan pakej pelansingan berat badan, pakej rawatan kulit muka, perlancongan ke dubai dan pakej urut di brickfield..

x..yg tu gua tipu je utk tarik perhatian lu


konsep entry sng je..
bon alvin kata cmni : 

Bon alvin: konsep entri
Bon alvin: letak pic yg kita amik sendiri
Bon alvin: dan taip entri tak panjang
Bon alvin: paling panjang pun bawah 30 patah perkataan
Bon alvin: hehe

padat dan ringkas hujah beliau kan?smbil di akhiri dengan gelak lucah

mknanya xkisah lu pakai kamera mekah ke, kamera henpon nokia N70, kamera pink @ DSLR, lu org lyk utk sertai kami..


contoh entry : klik sini
karya sabarimon

udah faham?

ya udah.. (tb2 gua ckp indon)
mau join, sila tinggalkan email lu utk kami invite
kl xsuke xperlu komen mengeji pasal gua takut lu xtahan kl gua keji lu balik.haha!

-sekian, smbutlah salam manis & mesra dari we all-  


sebarang kritik & saran
SMS ke
36368
1msg akan di caj 2kupang