biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Saturday, October 2, 2010

lu buat ni xpayah kuar duit pun la!

assalamualaikum..kali kedua bg salam kt permulaan entry sepanjang berblogging
nk membebel sket hari ni..
kerajaan sibuk2 buat kempen budi bahasa budaya kita la,
kempen memperkasakan bahasa la..
sejauh mana yu oll rasa bnda2 memberi kesan positif dalam masyarakat??
ai rasa mcm xde beri kesan je
orang dok sibuk sertai kempen pun pasal arahan kerajaan kot
kementerian2 sume dok sokong
kl xde arahan dari kerajaan suh sokong, ada sape yg nk join dengan rela hati?
sila angkat tangan kiri smbil tgn kanan menggaru punggung.
damn...(tiru cara parid mencarut sejak die pandai speaking)
pasai apa ai pertikaikan?
pasai sabtu lepas kt open house uma bos ai, yg dihadiri oleh mak datin, mak datuk, tan sri, tun sri, datin sri watsoever, ai dan rakan2 ditugaskan menjadi hos smbut tetamu, tgkp gmbr, layan tetamu skit wlpun bos da hired caterer n bangla utk serve and cleaning..
ktorg tlg setel stall beger,BBQ ayam yg xseberapa byk..
dari 10 org yg oder beger, plg habis byk 1 je yg ckp time kasih..
alahai..mahalnye la ucapan terima kasih yu oll tu ye datin2, datuk2 sekalian..

kl datin2 n datuk2 tu baca, meh ni ai nk pesan..kasi lekat dalam pala otak yu oll tu

ni antara benda yg ai rasa yu oll xperlu kuar duit pun kalau buat

1. bagi salam..jgn main redah je.
2. sopan santun
3. minta maaf bile buat salah
4. ucap terima kasih bile org da tolong (exclusive utk datuk2 n datin2 td yek)
5. hormat org len kalau nk diri dihormati
6. tolong bagi signal nk membelok bila bawak kereta

yg no 6 tu utk uncle india depan 7e masa aku otw g beli ais td..

sila la buang ego tu ye datuk2 n datin2 sekalian
pangkat xbwk kemana..mati bawak kain kapan je..

asl?xpuas ati?ape die?ske ati la, kubur lain2??
memang la org kata kubur lain2..yu oll pye pasal nk wat pe
tp kl yu oll mati nt xmenyusahkan org nk kene mandikan, kapankan, angkat keranda,..belum kira kalau jenazah tb2 berat..pastu nk kene tanam..xkira lagi kl korek2 kubur, penuh air la pulak..xke menyusahkan org.lg sedih kl kubur ai sebelh kubur yu, tetiap hari dgr yu kene seksa kubur, ai nk tdo dgn tenang pun xleh...kl sume tu yu oll leh wat sendri, yu oll leh ckp kubur lain2 ok..hahah

sorry, terover, padahal marah sbb mak2 datin tu xucap time kasih je pun.hahahah!!!telebih sudah!

chow!





maaf, xsempat wat onar kt blog yu oll..
agak kebizian kebelakangan ini

slmt hari raya, maaf zahir batin

17 comments:

SZ said...

terima kasih kamen kerana mengingatkan.

-DATIN SZ

ops. tercaps lock pulak.. hehe

Lya Colours said...

wah SZ balik japan terus dapat datin ke
siapa datuk nya tuh?
tettttttttt

komen yg tiada kaitan langsung dgn entry

TERIAM KASIH !!!

HonEyBuNNy said...

salam.....
















sekian terima kasih...(sopan santun)hehhe

Adeqq said...

yeah! memang ramai oke macam tu. entah ape2. mahal sangat kot. eh bukan! mulut mereka ada emas. jadi berat nak bukak mulut tu~



huh! tibe2 emo lah dengan mak2 datin datuk nih!

.sweet-ants. said...

eeuuww
datuk datin perangai sepesen je
meluat

maisyara Pot! Pot! said...

waalaikummusalam kamen. Hehehe...



Bukan datin datok tan sri bagai je yg kedekut nak say thank you apa bagai tu... Budak2 zaman sekarang pun susah nak buka mulut say thank you,.. =.=''




Agak ye dalam mulut dorang ada emas kot. ^^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selamat hari raye gak kamen..
:)

kata kila said...

terima kasih datang lagi


baik tak aku baik tak?>

cik helena said...

susah kalau org lahir2 terus kaya.camtu lah gamaknya datin2 tu.huhu

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

ai rasa..u geram tak dpt jadi gigolo datin tu..
o.k...

ai jujur ni..
terima kasih..

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

ai rasa..u geram tak dpt jadi gigolo datin tu..
o.k...

ai jujur ni..
terima kasih..

zella y said...

agak2 nya bila dorang nk buat mcm tu,dorang terpaksa byr kot hahahha...

selamat hr raya kamen...maap zahir batin...

¶A.K.I¶ said...

auww!!
yu all ni kan...
datin ai da pesan kan datuk kamen kan kan...
stating bg salam~~

mekom kamen!

Frodo Baggins said...

ai pun setuju dgn vinnybon
lu x dapat jd anak ikan mak tin tu
tu yu geram kan nok?

deus X machina said...

jari tengah untuk datin2 tersebut

deus X machina said...

tapi ada benar juga komen alvinon
harap lu dapat menjawab persoalan tersebut

LUMUT said...

ai yu bizi sgt skrg neh...

mak datin datok2 ibu2 bapak2...

okeh dah