biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Monday, October 11, 2010

memster dah makin maju!

da 4 bulan memster keje kt putrajaya
dan da 4 bulan jugak la memseter berulang alik balik ke t.intan tetiap mgu pasal dadster ngn sister sister 2 ekor tu ade kt uma
sejak tinggal kt sempadan kolumpo ni, memster makin maju terutama dgn teknologi komputer
kl dulu masa kt teluk anson, memster sibuk ngn patient & staff, smpai nk pakai komputer pun xbrp nk reti.
tp sejak duk sempadan kolumpo ni memster dah punya laptop sendri, pendrive smpai 2 ntah ape bnda die nk save aku pun xtaw.
tetiap malam memster akan mengadap laptop smbil menaip naip untuk melembutkan jari jemari
suatu petang..

perbualan sister sister 2 ekor tu pasal kuih mazola kt dapur

A: adik, B : kakak

A : kak, aku tgk kt pasar td ade org jual kuih mazola.sedap gile..kite wat nk?
B: kuih mazola?ko taw ke nk wat cmne?

tb2 memster yg tgh sibuk menyiang sayur menyampuk..

Memster : MOZILLA FIREFOX....
smbil memandang ke arah sister sister, seraya memalingkan muka dengan gaya elegennya

 sister sister terdiam...

....


...

..


suasana tb2 sepi.....sblm hilai ketawa sister sister yg cm setan
aku pun xtaw apa kaitan kuih mazola ngn mozila firefox.....










pergh...memang terbukti memster fast learner dalam mengaplikasikan apa yg dipelajari....


memster mmg terbaek!
syg lebeh la!










skg aku tgh racun memster utk sign up facebook...

19 comments:

Adeqq said...

sign up facebook? waaahhh! bagus! boleh memster tau hubungan sulit anak dia dengan gay2. HAHAHAHA

eiffel said...

hakhak...

dulu masa gwa amek dip pun camtuh...

kueh mazola terpanggil mozila firefox..

SZ said...

maju.

kata kila said...

dah majuuuu dahh geng keji aku ni

zella y said...

hahahhaha...yg mane lebih femes tu la yg disebut..lg2 name dh dekat2 kan?? heheheh

MOFASAD said...

pandai guna ayat "seraya"

Lya Colours said...

siapakah memster

¶A.K.I¶ said...

perghh klu ad like button da lme ak like stetmen adeqq

¶A.K.I¶ said...

ajak memster add ak ya klu ad fb!!
u rok la memster kamen!!

maCy said...

memster tu siapa? adakah maCy perlu merujuk glossary?

.sweet-ants. said...

nenek ku pon dah tau apa itu facebock
tp gile kau nk suh dia sign up??

Aujinz said...

hahahaha.. nanti aku nak add memster dalam friendlist laaa...

buleh?

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah... kerana banyak hal yang perlu kami uruskan... nanti kami ceritakan ye..
Ok kami sambung lah persahabatan kita yang lama tak berkunjung ye...

wehhhhh memster ko semakin up to date... dunia cyber alam tanpa batasan jauh dekat dihujung jari...

betul tu sekarang pun mak ayah aku sekarang ni layan facebook canggih gitu.... but aku selalunya akan kantol dalam facebook pasal ayah aku dah add facebook aku... adoiiii

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

cayalah memster..
aku harap dia tak terjebak dgn redtube je..


pesan kat memster,jgn lupa add aku nanti tau bila memster dah ada muka buku..

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

http://wargamarhaen.blogspot.com/2010/04/tahun-1966-siapa-rasmi-kilang-guinness.html





kau tgk link ni..
bukti komen aku kat entri bawah ni..
chiouwwwww

Linglung said...

kuih google chrome pulak sama mcm apa? haha..gua pakai google chrome nie..

cik helena said...

hahaha..tapi aku tak paham sepenuhnye sebenanye.hehe apa kaitan mozila firefox dgn kueh kat pasar malam?

elmo blurb said...

kuih chrome dah ada , kuih mozilla dah ada , kuih opera takde ke ? emph.

miss nina said...

kamen, mak kamu ada di putrajaya ye?
Owh.. selamat2 saja di sana :)

ajak mummy berfb bleh update status sokmo