biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Friday, October 15, 2010

suara yg bakal aku rindu

henpon nokia 3310 memekak kt telinga aku
bunyi lagu avenged sevenfold - a little piece of heaven
bukan org call..tp alarm..bgun solat subuh
kl alarm bebunyi maknanya tepat pukul 6.15 pagi
kl tepat pkul 6.15 pagi, maknanya alarm henpon bebunyi la tu
xde masa dura2 nk call aku pagi2 cmtu..
bile aku tgk, br pkul 6.15 pg, setan kaler merah ekor becabang lantas menghasut
"ala, baru pkul 6.15,..pkul 6.30 nt bgun laaa..."
"ok", aku ikut kata setan....setan btl setan ni..ske hasut aku..

masa berlalu.....

6.20.......

suara memster kedengaran dari bilik die..sayup2 je aku dgr..
"kamen..bgun...solat subuh...",
suara memster persis suara rozita che wan memanggil manggil lembut..

"em"...tu je aku jwb bile tgk jam baru pkul 6.20..kan aku da tekad nk bgun pkul 6.30



6.22 pagi...



6.23 pagi...



6.25 pagi.....

"kamen!!!!kamu ni xreti nk bgun solat subuh ke??!!!..kejut skali x reti-reti nk bgun!!apekehey nye kamu ni!!"
memster memekik btul2 depan pintu bilik aku smbil cekak pinggang
slang kg.gajah memster tidak lekang dari bibir wlpun kini berkhidmat di kawasan bukan jajahannya

pergh..bedesing telinga...

aku bgun, trus solat subuh, smbung tdo balik.....siyes, aku xsuke org jerit pekik kt aku..


bile bangun pkul 7.30 pg, memster da g keje..tgl bradester aku je xg keje lg..

bradester bgtaw, ade brg suh bwk blk kg.bg kt A*** A*wi* a.k.a jack alvin..pasal aku ngn memster balik t.intan mlm ni.

ni la brg nye




DANBO




see you tonite jack alvin

otw g keje td, aku tepikir,





suara yg aku xsuke dgr time subuh tu la akan jd suara yg akan aku rindu nk dgr suatu hari nanti...





32 comments:

AyuZ DeathWisH said...

comeynyer~
nak la jugak...
hurm~
nak itot balik telok intan...~~~
sila culik aku


kepada aziz alwin~
knp ko tak balas msg aku malam td?

eiffel said...

ngeh2...ayuz da kantoi kn nama alvin :P

eiffel said...

giler kecik wey patung tuh!! -.-"



p/s :: kita sering mgabaikn pabila ada di dpn mata...dan sering terkenang bila ia tiada...

zella y said...

ooo..org telok intan ke ko ni kamen...aku igt org jepon sesat kat sni hahahah

comel la patung tu..aku nak gakkkkk...

SZ said...

danbo satu!

Lya Colours said...

melompat la alvin dapat danbo

♥ciK-t0ge ♥ said...

adehs...
alvin dpt ker???
abisla.. terharu smbil guling2 si alvin nnty..

syaf said...

pergh terbaek lah ko dok, ayat last tuh memang power...aku pown ade pikir cam tuh gak...oh kotak kecil itew lagi...

cis, untuk aku x de ke dok

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

aku cuma nak cakap..

damn...
cilaka..
buat aku bengang bila kau dah rogol danbo tu...


pasal suara tu..
aku pun memilik situasi yg sama setiap pagi..ermmm...



ayu...kredit aku abis...jap lagi aku call kau terus..

::FAIZ FARISH:: said...

Comel

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ayu :
nenek ko nk dtg kan..xleh2...duk kolumpo diam2

eiffel :
ptung tu boleh masuk lobang hidong ko..kecik je...

betul..kdg2 dpn mata kite xnmpak..da xde br nmpak kan

zella :

ko nk ke zella?hahaha..suh alvin beli kt e-bay..die yg oder

sz :

1 je?ckup?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

lya:
kite tgk la die mggeletek suke bebeno mlm ni

cik toge:
konpem die sawan kerbau mlm ni

syaf :
syaf, ko org kedua nmpak apa yg aku nk smpai kan dalam entry kali ni.hehehe

alvin:
org ke3 nmpak point yg aku nk bgtaw..bgs2..hehehe...donbo kau da xsuci lg...padan muke


faiz:
a'ah

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

ai like komen faiz farish..

Aujinz said...

Owhh..Itu namanya subuh Gajah..
muahahahha.. buat selalu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sweet la binatang tue...

HonEyBuNNy said...

wahhh2..nak jugak...sgt lak comei...

I_Hate_Lolipop said...

next time rakam..pastu buat jadi alarm nset...

::cdot the dot:: said...

setan sgt setan itu..

takda setan lain selain setan itu!

aLy said...

suatu subuh nanti, memang akan jadi suara emas yg ditunggu2, wlupun suatu subuh tu nanti, suara tu tak muncul2..




hei, nak danbo 2!
bley aku buat danbo tu cerdas sikit

maCy said...

nak danbo..

nak3!




nak!





nak nak!






naaaaaaaaaaaaaakkkkkkkk!














semalam maCy overnight lepak shah alam pegi mcD nmpak org cm kamen tp maCy tau bukan kamen. keke

Adeqq said...

Salam.

Kamen, doakan dia tiap kali lepas solat ye. Jgn kamu kecewa satu hari nnti.


p/s: Nak danbo tu bole? Seriyes ni!

elmo gemOk said...

danbo lagi kecik dari jobot ??

.sweet-ants. said...

bangun! bangun! dura2 depan umh dah..keke

ape bende tu kamel? cam ank patung ding dang je

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

jack alvin
wah...ai like too...hehehe

aujinz
memang selalu buat..selalu gak la bedesing telinga...pedih..

meniti senja
itu la danbo..made in japan.import from USA

hunnybunny
nk ke..RM170 hengget..bak ni..cek leh belikan.haha

i hate lolipop
haha..idea best la..ok, start kamis petama pas raya haji aku rakam

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cdot
ye..setan itu mmg setan kan!

aly
suara emas?hehe...btol!
danbo da abis..jimbit ade..mau?

macy
macy..da ramai org ckp cmtu..itu la qarin aku..die ni mmg ske lepak merata rata.lbh2 lg area s.alam

adeq
insyaAllah..stkat ni xmiss lg doa pas solat..danbo da abis stok lah

elmo
a ah...cmtu la gamaknye

zura
haha..mana butang like?nk like ni komen zura..hehehe..
zura, tu la danbo..kt mesia xde jual.ade jual kt luar je..ni pun beli kt e-bay

Encik Psychopath said...

danbo ? mende tu.

Afzainizam said...

♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

woooooo bangun... bangun dah tengah hari dah wehhhhhh bangun sembayang zohor lah pulakkkk...


wooooo solat itewww tiang agama tinggalkannya tak taulah runtuh nampaknya...

beb suara itu juga yang selalunya menjelma setiapkali subuh..

wehhhh aku gak mengharap akan suara itu gak yang menyelamatkan aku dari terus lalai di buai mimpi basah dan bila mana subuh itu juga bergegas terus melangkah bersembahyang dan sujud ku hanya pada Allah, Tuhan yang maha esa

maisyara Pot! Pot! said...

aku rindu mak aku! wargghhhh!!!!

















* mak aku pergi korea. ko nk pesan apa2 ke dari sana? ngeee^^

nasikputeh said...

kamen..
kamen..
aku rindu suara ko kamen....















pui~

kella said...

ohmy.. ini yang si alvin ank sangat tu kan? sonot ler dia tu nanti.. huhuhuhu

kella said...

memang sore itu akan kau rindui sesangat! seperti diriku tika ini..
hargai.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

mana satu mellambangkan engkau