biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Sunday, November 21, 2010

alahai jamal abdillah

aku br pas tgk M.E.L.O.D.I tadi
tb2 ada 1 part melodi wat liputan pasal Festival Islamik ape ntah yang dinaungi oleh bini PM kite..sori, aku xtaw nama bini die apa..somebody tell me wat's the old woman's name please..
tgh2 liputan tu ada la pulak abe jamal abdillah kite ni wat persembahan amal masa Festival Islamik tu..seperti yang didakwanya la kan..amal la sgt
kononnye tanpa bayaran..
statement yang xleh blah adalah "kite ni xleh bekira sgt, sbb kalau kite berkire, nt Allah pun akan berkira jugak dengan kite..lg pun ini adalah salah satu daripada amal jariah yang saya boleh buat"
alahai..jamal abdillah..
pasal pe aku ckp cmtu?haa..pasal ni..

dulu abe jamal abdillah ni ex student SMK Seri Perak T.Intan
30/10 yg lepas, SMK Seri Perak ada la wat Karnival Sirih Pulang ke Gagang utk ex2 student daripada zaman sekolah tu ditubuhkan smpai la ke budak2 yg br blah dari skolah tu.
Selain drp tu, tujuan karnival ni jugak utk kutipan mendirikan Surau baru yang makin uzur kt sekolah tu
Skola ni jgk ada jemput abe jamal kite ni selain drp hafiz hamidon dll ex student yg blh dikatakan berjaya la kot
tapi pihak pengurusan Karnival Sirih Pulang ke Gagang SMKSP mendakwa, abe jamal ni mintak RM15,000 sebagai bayaran utk die wat persembahan ketika karnival tu..

so, wat's the fucking point that i'm trying to relate about this two situation??

berkenaan dengan niat murni die yg konon2 amal jariah tu lah..

hai abe jamal, pe cer ni....

agaknye pasal beza KARNIVAL dengan FESTIVAL, dan PUBLISITI kot...hahaha...




amal jariah hai amal jariah...

27 comments:

Fina Fento said...

heh. kalo dah namanya artis. jamal abdilah oo jamal abdilah..

dia ni tak femes kat langkawi :P orang tak minat.

*berdasarkan sambutan orang ramai yang p konsert dia yg tak memberansangkan lansom.

HonEyBuNNy said...

alahai abg jamal jugak...hehehhe

maCy said...

isk2 sejak bila jadi gossiper ni? hik3 boleh la kilija ngn abg nara. kuhik3

aLy A said...

sempat lagi ko tgk melodi ye

Hellioz said...

observative.

salute~

Rowena Chasez said...

haishh..
apelaa abg jamal nie..

ehh ehhh...
bkn abg kau ke tu??

Bulan Dilangit Osaka Biru said...

YE YE O JE statement jamal ni..
mcam tak kena je..




*sejak bila kau layan melodi kamen?

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...
This comment has been removed by the author.
jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

oh jamal..
aku tak lupa kau penah curi baju org tua kau masa nak masuk bintang rtm yg mana akhirnya kau menjd tahi bintang..


aku sekolah sama dgn sekolah jamal tau..

nama isteri perdana menteri pun kau tatau?rosnah mat aris la gampang!

kan dah kena gampang..


sori kamen..
mlm td aku sampai umah kul 12mlm..tak sempat g kenduri bertunang kau..

maCy said...

alvin ni mana2 garang.

cuak betul. kikh3

aLy A said...

kamen dah btunang?

taniahh

Aujinz said...

kamen dah terbertunang?..

wow.. yang nie lagi gossip hangat..

::cdot the dot:: said...

yg penting..

rosmah ngan jamal..

dua2 pakai rambut palsu..

.sweet-ants. said...

wowowowow
FFM tu sdri dah buat seluruh umt islam mmbenci tau.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ini semua dunia....

zella y said...

biase la tu..konon ckp mcm tu sbb dh dpt untung kat tmpat lain... hampeh!!

DuniakuAbstrak said...

abg JamaL kantoi sudah

syaf said...

kat skolah tu mane lah ade reporter, x dapek nk publisiti, so kene kaut duit, kot festival besar2 name kene kasik suci meyh....oh artis...

Afzainizam said...

ohhhh ko ni dah jadi wartawan melodi gak ye.... gosip panas ni....

beb sumbangan ikhlas tanpa perlu kita hebahkan.... kalau cam tu dah tak ikhlas ...

miss nina said...

macam tu pulak
macam2 la

Linglung said...

nak kuar tv bolehla cerita pung pang pung pang! yg realnya lain..ye dak?

I_Hate_Lolipop said...

ko dah buat aku tambah dosa. mengumpat sgt~

¶A.K.I¶ said...

ak pon tgk melodi tu...
bl ak dgr je dia ckp x byr...
heh ak tros ckp ap

"ahh ko...
skrg ckp beria2 xbyr..
pdhal publisiti semata..."

deus X machina said...

saya ada kawan nama jamal.
tak pun poyo macam jamal abdillah

eiffel said...

-.-" adesss...biasak-la...menca-pub itu pntg!!!


kamen..lu da bertunang ker?tahniah la ea klo betol

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

ohhhh kau kekasih awal dan akhir... kau kekasih zahir dan batin....

ooohhhhh oohhhhhhh

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Salam Maal Hijrah" 1432H/2010M.
MEMANTAP UKHUWAH, MEMPEKASA UMMAH.
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫