biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Tuesday, February 16, 2010

mikroskop?stateskop?




jumaat, 12feb..aku ngn abg aku blk t.intan dr sri kembangan sempena raya cina
then amik bini die kt uma, tros blk kg
smpai uma t.intan je, nmpak akak tgh date ngn bf die kt dpn uma
sembang2 jap,ktorg masuk uma

pastu makan malam
tgh2 makan,...

abah : sorg menantu da ade..bakal menantu da dtg dpn uma td..tgl bakal mnantu sorg lg je je xde ni..

xtionkamen :(tgh suap nasi) haa??

mak : whitedaisy (bkn nama sebenar) brp lama lg nk abis blaja?

xtionkamen : em..ni da final year..tgh siapkan tesis.bln 6 ni abis la

mak : die amik course ape kt UM?

xtionkamen  : sains kot.tp xtaw sains ape.tp die ade la sembang2 pasal mikroorganisma, kuman2, bakteria sume ni.tropong pakai stateskop..sains ape ntah

abah : stateskop??

xtionkamen : ye la..yg tropong2 tu..

abang : itu mikroskop..haha..ko jgn menconteng arang ke muka ktorg2 yg keje bhgian hospital ni..xkn la die tropong pakai stateskop?

kakak : cmne ye die tropong pakai mikroskop?hahaha 

sambil sume gelak guling2..citt...

(abah = keje pejabat kesihatan, mak = nurse, abang = service eng mesin2 kt spital, akak = nurse,)



aku je yg terjebak dlm bidang welding2,design2,..sng cite engineering yg xde kene mengena ngn spital2 ni.

cmne la aku leh lupe yg stateskop tu...

adeh...sial je..


36 comments:

..::..ein..::.. said...

hahahaha..gelak gulem3 gak baca entry ni...adeeiii...dh ler fmly suma dlm bidang tu...leh lak salah ye..hahahhaha...gelak lg

Rowena Chasez said...

hahahahahahaa..
extionkamen2..
ko kne bljr dgn whitedaisy nnti tau..

Moon Death Spell said...

adoiyai... malu aku...
ehhehehehe
kau ni la....
nak sorok mana muka ni

zella said...

malu nyer heheheh

xpe2 sorok muka dlm mangkuk heheh

aNiSa hANg tUaH said...

hehee
cool gile la bro!

tayah nk malu

:P

Lya Colours said...

haha apo la kau
binokular ko kenal x?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ein..ko gelakkan aku ye..haha..kl sembang pasal autodesk ke, CAD ke, welding MIG,TIG,ABAQUS ke, taw la aku.ni skop2 mana la aku igt.haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ok rowena..aku blaja ngn whitedaisy nt.hehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

moon, knp ko plk nk malu..ptut aku yg malu.haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

zella.xleh nk sorok da.tlg3

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

finally ade gak org support aku.thx anisa hang tuah.haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

lya kalers..binokular tu tropong..aku taw la.haha

eKyN said...

cehh bikin malu org kg je..
hahaha
ko g nyorok jauh2 weh

cian sis daisy aku tu..ish ish malu weh die..wakaka

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kamen2...
tyme serius pon ko wat lawak...
hahahaha....

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

kau dulu lahir lat dalam almari rowena..tu pun takda kena mengena ngan hospital..
kira kau murtad medic la...
selamat berbahagia extion kamen...myvi AGT360 pasti follow rombongan tawen ke kelate dowh.....
minyak kasi support ye..

-aku teringat masa kita makan kat kedai makan dpn giant mlm tadi..kau kata...kau tasuke komen blog yang ada verification word kan..kalau kau nak tau..blog kau ni pun sama..nak komen kena taip verification word...so..kau benci tak blog kau ni??

cik erin said...

stateskop teropong microorganism.
:)) =))
tau dekat my bio teacher, naya kena kerat telinga.
hahah. klaka gila! :P

♥ciK-t0ge ♥ said...

kahKah..
sebaEk bKn horosKop..
:))

Nini teDDylicious said...

hahahaha!!!

hoii!! tu namenye kau tgh cuak ngan blushing bl abah kau da utarakan topik hangat camtuh..

ekeke!!

helena's said...

haha!

triple x malaya said...

kahwin jgn x kahwin

¶A.K.I¶ said...

ko kapel ngan whitedaisy!! awhhh ko kamen... bese neyh!!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ekyn..sis daisy ko tu ok je..die gelak guling2 je.hhaha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

meniti senja
aku serius la.xde nniat nk wat lawak..cume mgkin konfiden level aku yg terlalu tgi je kot.hahaha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq alvin..
aku rasa da buang da verification tu
ade org sabotaj aku la ni

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik erin..seb bek aku bkn ank murid cikgu bio ko.kl x bkn tlinga je kene kerat..ngn kaki aku kene kerat skali kot

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

horoskop tu aku taw la cik toge..hehehe..agak2 la.hahah

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

nini
mau nye x
bepeluh, bekicap, abis sume ada time abah aku tye cmtu.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ko jgn gelakkan org helena..
nt ko kene br taw.agagagaga,,, :D

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

kawen tu sronok kan triple x

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aki..knp?
xleh ek?
ke pasal aku bdk br abis skola.
result spm pun xkuar lg?
hahahaha....

Anonymous said...

hhahahhaha.....naseb ko adek aku.. x pe2.. blajo dr kesilapan.. pas ni ko tau ape beza stateskop n microskop..

whitedaisy said...

wat malu je kamu ni..
ckp bukn men confident lg....tp salah..haahaha...tak pe...jgn risau nnti kita beli satu teleskop n satu mikroskop k...:)

sweet.ants said...

haaa...
peewiitttt
ade green lite tu kamel ape lg..hihihkk
camne ek teropong pkai mikroscop? kahkahkah

Lady Dyla said...

malu tahap nk letak muka dlm toilet ni.. heheh

¶A.K.I¶ said...

hehehehe!!! xsalah.. cepat2 sng sket ak.. hahha

~0~ said...

hahaha...sengal...

sabau je la