biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Wednesday, September 7, 2011

kronologi

slmt hari raya ke....ke brapa?gua da lupe..sjk akhir2 ni memori low..mcm kene format je balik..xpun tambah hardisk ngn rem..kasi laju sket.
smlm gua report duty kt HQ ktmb kt butterworth..gua try mintak tmpt dkt lg..selepas cobaan gua mintak dipostingkan kt wilayah tengah gagal...coba lihat kronologi kt bawah..

time gua praktikal kt kajang, gua coba ke HR kt kolumpo..hati gua berbunga-bunga bile kabel yg gua pakai amik nama,staff id ngn no ic gua..siap bwk gua jumpa staff yang arrange penempatan tu lg.gua mintak wilayah tengah..espesyeli area klang valley..

bile gua balik akademi, hari nk amik surat posting, gua melangkah masuk je kelas tu dgn penuh harapan, cikgu gua usha muke panas..gua usha die balik smbil senyum2 rubah.gua kene halau sbb rmbut pnjang..kali ke 4 gua kene sound sbb rmbut pjg..tp gua xsdr lg yg tu petanda gua punye cobaan gua mintak wilayah tgh da gagal..gua kene campak ke wilayah utara..yakni jajahan dari tasek ke padang beso..daipada 25 org, 4 org kene wilayah selatan, 6 org wilayah timur,   2 org wilayah tengah, 13 org wilayah utara..mksud batin gua salah sorg daripada 13 org tu ada nama gua teselit.babeng..

xpe, gua coba lg try mintak dkt2 dgn ipoh..yakni dari taiping ke bawah mghala ke ipoh..smlm gua lapor diri kt HQ wilayah utara kt butterworth..pegawai cm haram masuk lambat.nk je gua buat punch kad utk die..2jam lepas tu dalam agak2 pkul 10 br die masuk.sembang2 mcm die bgus skit..die tye sorg2 kl diberi pilihan nk kemana..smpai turn gua jwb "kl boleh nk taiping ke bwh mghala ke ipoh..dpt taiping pun ok"..result dpt ptg katanya...lepas lunch hour, dpt result, gua kene cmpak bukit ketri.."haram jadah..sebelah padang besar nun"..detik hati kecil gua.makin dkt dgn kg,makin jauh die cmpak gua.result muktamad, xleh tukar..skali lg cobaan gua dipatahkan..

tp org kata, kalau da jodoh dgn marka bukit mertajam xkemana..kwn gua yg kene bukit mertajam nk mutual dgn gua..canteeekkk...ktorg masuk bilik pegawai dgn muke palat paling kesian..mintak2..setel.

so pg td gua lapor diri kt stesen bukit mertajam..terbaeeek...antara stesen paling bz mcm rawang, jb sentral, ngn padang beso..

xksh la..jnji gua dkt nk balik kg sbb nk bwk balik jodo tnjuk kt memster gua..

skg gua tgh sibuk cari rumah..ade rumah nk sewa kt BM???

12 comments:

SynicalMind said...

masa baru kerja dulu, pegawai senior muka bangsat sound budak2 baru; dulu masa interview awak semua mintak kerja, bukan mintak tempat kerja, jadi terima je la posting tu; macam cibai bahasa! (tapi betul jugak)

Tasha said...

pehh,nasib baik ko tak kena kat selatan nin...haha

BM mmg aku tak pernah jejak la..selamat menempuh hidup baru di sana, hehe

p/s :selamat hari raya.

zella y said...

selamat hari raya kamen!!! ;)

hehehhehe...biase r tu pegawai lambat...nak minum kopi dulu...breakfast jab...lepak2...borak2...hehehheheh

selamat menjalankan tugas! ;)

Lya Colours said...

ala ok la tu kamen dok pineng
dpt anak mami hidung mancung oooo

AyuE SurihanyOt said...

wah dekat sangat dah bukit mertajam dgn rumah gua tu..nak sewa rumah ngn gua??keh keh keh

::FAIZ FARISH:: said...

take care

Dyna Yvonne said...

jaga diri beb!

.sweet-ants. said...

Makin sebok la kamel pasni.. Take care ya;)

Elmoluya WutWut said...

kenapa aku loser gila sampai tak faham apa kau cerita atau aku tak merasai senario bekerjaya ? *tunduk*

bighagenjo said...

haha.

all the best

Afzainizam said...

akhirnya rayuan ko di dengar juga.... tempat pun dah kira dekat dah tu....

eeemmm boleh balik kampung selalu yerr

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
kesan embun pagi pada kereta

DuniakuAbstrak said...

muka palat tu paling palat dah ke?