biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Friday, November 25, 2011

kehidupan baru pekerja shif tegar yang xde hal keje sabtu ahad

kehidupan gua kembali dgn ketiadaan perkhidmatan jalur lebar internet..duduk kt kondo kos paling rendah atau dgn kata lain yang lebih popular "flat" buat line henpon susah nk menerjah masuk ke bilik kelamin gua ni..bukan main kelamin lagi line celcom ngan maxis nak masuk uma kondo kos rendah yg gua sewa ni..untuk mencari sesuap facebook, cc dpn kondo kos paling rendah ni jd tumpuan.bermodalkan singgit lima posen untuk sejam, gua boleh penuhi nafsu berinternet balik.

da nak masuk 3 bulan gua jd rakyat penang..slama ni gua tgk tivi tiga, depa dok  provok yang kerajaan negeri skg ni tindas melayu..drp 10 rakyat penang yg gua tye, 7 org jwb xde masalah..bahkan lg bagos..ayat cikgu BM gua da mula kluar..bahkan?kahkahkah..jadahnye..3 org yg gua tye tu jwb sama je mcm dulu..ada bias2 mcm ahli umno yang frust...ntah..gua rasa aman damai je duk penang stakat ni..cuma gua rasa permohonan untuk buat trek khas untuk mat-mat rempit penang idea paling bodoh pnh gua jmpa slama 23taun 11 bulan gua hidup..ape jadahnye..konon untuk selamatkan mat-mat rempit pening...fuck off..apa jaminan bila ada trek tu mat-mat rempit xkan merempit kt jalan raya??idea bodoh yg scra xlgsung dibodohkan lg dgn sokongn kuat dari ahli perkasa yg menuntut kerajaan negeri penuhi hajat tu.kahkahkah!!!maaf, gua bukan kalangan pembangkang, tp mana yg bodoh, gua xstuju..bukan ke 1 pembaziran duit rakyat tu??

bab makan, gua da penat cari kedai yg ada gulai tempoyak..maklumla..selera perak mmg xlekang dr anak tekak gua ni..sume kedai gua g, kari mesti ada..haisyooohhh!!!!kari kari kari...xde bnda lain ke..nasi kandar..nasi kandar..nasi kandar..babeng..bila sikit2 kari da masuk tekak..slang cakap pun dah tukar skit.. "hang, hangpa, haprak, pungkok, hang kata hang tera, jgn dok wat lekeh, hang wat teruk ja..."..tu antara ayat/perkataan yg gua blaja..agak2 lagi 9 bulan dok sini gua pun xtaw da gua tergolong dalam kategori rakyat penang tegar ke belum..yang pasti kerjaya gua skg buat gua jadi pekerja shif tegar yang xdehal keje sabtu ahad

tata

11 comments:

Fara said...

...pas 9 bulan, tersangkut awek anak mami kot?

Lya Colours said...

best la pineng. bleh bedal charkueytiow !!! hek hek hek

Tasha said...

syok keja?haha

aku tak merasa lg duk penang. teringin jgk nak pi...

SM said...

ketiadaan capaian internet, lu anggap je ni waktu bulan madu.

kan gua dah kata dulu, perkasa tu tak boleh pakai, kalau leader dia pun simpan otak kat celah dubur. 1malaysia, 1pembaziran.

oi, tu satu peluang bisnes tu. ramai orang perak kat pening, lu boleh bukak kedai makan tempoyak special bai!

DuniakuAbstrak said...

haha..selamat bekerja beb

lama gila kau menyepi

hidup lagi gamaknya

Aujinz said...

aku lepak sana dua hari pun dah haru.. pepagi depa dah layan Nasik Kandaq..
koh koh koh...

ILA HonEyBuNNy said...

ngeh3.....cian ko kan...

ko keja la baik2...nanti mna tau leh tukar tmpt keja..ehheheh

Lady Windsor said...

cer pi makan siput bintang kat gurney drive tu...sedap apa..tsk!

zella y said...

aku blom pernah smpai pennag lg...tringin gak nak gi sana...

Anonymous said...

ko ni satu batch dgn adik ak, ak rs..adik ak master kt lipis..

Tasha said...

weh,bler nak update ni? ilang kemana?

workaholic sngt! take care!