biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Friday, August 7, 2009

bertudung pun nk bgtaw ke?kecoh je

ape pendapat korg bile ade artis yg kata "saya akan bertudung apabila benar2 bersedia"..ek eleh..kecoh je :puteh_22:

pada aku statement tu xperlu la nk bgtaw kt media..nk tgu sedia smpai bile2 pun xtaw lagi..haluuu..kakak2 artis sume..mati pun x sedia jugak..syurga nk masuk.tp amalan xbuat.so, xde pulak korg pk pasal tu..bg aku statement "bile da bersedia" xperlu.

mcm artis bwh ni..tgk2...wlaupun aku mmg peminat die, tp peduli ape aku nk tulis ape pun..inikan blog aku..:puteh_14:


" MUNGKIN ramai yang tidak tahu bintang I'M Not Single dan Jangan Pandang Belakang Congkak, Lisa Surihani pernah memakai tudung ketika di sekolah rendah "

alahai..kecohnye ko,..pakai tudung time skola pun nk bgtaw ke.

ni 1 lagi statement yg aku rasa mcm ntah ape2 je..
:puteh_3:
cik lisa surihani kita ni berkata lagi...

Katanya, dia masih ingat lagi ketika itu ibu bapanya tidak menghalang hasratnya untuk bertudung ke sekolah.

"Tapi mereka tetap menerangkan kepada saya mengenai imej bertudung wanita Islam yang dituntut agama itu dan pada masa sama menasihatkan saya supaya bertudung apabila sudah benar-benar bersedia.

"Selepas mendengar nasihat ibu bapa, saya tidak lagi bertudung ke sekolah rendah sehinggalah melanjutkan pelajaran ke peringkat menengah di Sekolah Menengah Sri Inai, Kuala Lumpur," katanya.

bukan ke sepatutnya tanggungjwb mak ayah nasihatkan anak suh pakai tudung.ini nasihat suh pakai bile btul2 bersedia..haluuuu..mati pun xsedia jugak!!!(da 2x da ulang ni)..plg best lepas nasihat mak ayah die, cik lisa ni trus xpakai da...(yey!!!tepuk tangan sume!!) :puteh_29:



xtionkamen kata ~~cik lisa surihani..aku mmg minat kamu..tp xperlu la kuarkan statement mcmtu..adeh..pk sblm ckp..

12 comments:

Fizz said...

huuuu~ aduh! lisa.. lisaa.. pehal la ko wat statement camtu.. hahaha..

alvin si melayu bercherita said...

kesian dia...didikan agama kurang..mungkin dia sesat jauh dah ni...nasib baik dia tak cherita yang dia suka pakai g string...hahahahahahaha

alvin si melayu bercherita said...

apapun...i love u lisa...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tu r pasal..sengal tol lisa ni..tp "die" tetap d hati aku...hahaha

IxoR@ said...

Terkejut juga dgn statement Lisa...tak pasti apa tujuan dia...

nway, dia mmg manis bertudung.

ezany said...

haish.. buat malu mak bapak jer wat statement camtu.. tp mmg salah mak bapak dia gak la.. ckp camtu kat dia sape suruh.. isk2..

»Tä§häbellä« said...

i akan bertudung bila bebetul bersedia tp ini dari hati i..kalau mak n bapak i memang diowang nak sagt anak diowang ni pakai tudung tu kan satu kewajipan.....tp diowang x nak paksa itu dari kerelaan hati kita sendiri ianya bertahan lama..jgn jd cam sesetengah owang jap pakai jap x..baik x pakai tus...(uitz cm perli diri sendiri lak)camna?? yg ni baru betulkan dol xlah malukan mak bapak...:p

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hahaha..btul tu tasha..aku sokong.hahaha

Ava said...

betol ke ni??pelik la..

iza iziana hasan said...

hehehhe.....lawak..lawak...

sweet.ants said...

yay tepuk tgn jugakkkk!!
kamel dah pndai bgusip2 psl artis..
leh join zura

Ummi Kalthum said...

Sedih kan, insan2 begini, yang bangga dengan keputusan mereka untuk tidak bertudung?

Lagi sedih, masyarakat kita boleh menerima statement sebegini. MasyaAllah.

Bagus, saya suka, penulis blog ini antara beberapa orang yang sedar, statement sebegini merepek dan memalukan.

Selamat berblog.