biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Thursday, September 24, 2009

sehari sblm reraya..

Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin..rasanye xterlewat lagi kot nk ucapkan pada kwn2 bloger sume..hehe..
Lama gile rasanya x update blog ni since entry pasal tragedi 13 ramadhan tu.Entry kali ni saje la nk cite2 skit pasal 1 hari sblm raya hrtu.xde topik yg cm best nk diutarakan..hehe
Mcam bese, sehari sblm raya, ktorg 1 famly balik kg sblh mak dlu kt telok bakong, kg.gajah.aku pun xtaw asal nama kg ni kg gajah.nk kata byk gajah,aku xpnh nmpk pun...

sebab blk kg pasal nk tlong2 nenda yg tersayang sediakan lemang utk sdara mara.

ini adalah lemang yg ktorg makan utk raya keesokan harinya

tp xtion kamen smpai je kg, trus cari pokok mempelam epal ngn pokok kelapa..hehe..aktiviti kait mengait terus dijalankan tanpa pengetahuan org kampung.sshhh.....

ini adalah hasil tangkapan untuk hari ni..rezki anak2...waa....wat cicah best giler..



air klapa ni jadi minuman berbuka hr terakhir puasa... :)

besssstt.....suasana kampung mmg sronok....

......................

......................

.....................

tp ingatan pada kehilangan org yg tersayang xpernah hilang..huhuhu

8 comments:

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

tu meriam buluh ke lemang????

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

yg kanan sume lemang..yg kiri tu meriam buluh

eKyN said...

alya tu sape??dia da xde ke??
emm sory skdar bertanya....

eish sedap sunggyuh tgk pelam tu aw

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

baca entry pasal tragedi 13 ramadhan tu ye..arwah alya terkorban dlm kemalangan tu..

nk ke mempelam tu..amik la..hehe

sweet.ants said...

selamat hari raye
nk mintak duit raye dr kamel nih
jadi la org ptama sbg kawan
bg duit raye kt zura..ahhaah
x nak ke?

sedapnye air kelapa, sok nk g panjat pokok kelapa la

miss nina said...

mempelam tu nostalgia kalau ciknina balik kampung :)
sedapnya..kecur liur nih!

selamat hari raya. maaf zahir batin. blog ni chumel sangat2 (cam bunyi nak duit raya tak?)

Koyuki said...

waaa..nak lemang tu bleh tak?

hehe~

amalina ulya said...

suasana kmpung mmg besh:))
sentiasa mnjadi ingatan dlm kenangn.