biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Monday, August 17, 2009

pertandingan mencabut tali _ _ _ ..

video ni aku da dapat lama da..tp da lama teperok dalam PC..dok belek2 folder2 lama zaman blaja dulu terbukak pulak video ni..

tb2 aku rasa nk kongsi ngn korang video yg pernah aku rakam sndri ni..

contest ni terjadi pada 36 purnama yg lepas.yakni 3 taun yg lampau. ia berlangsung di swiming pool di belakang uma pacik shamsudin roman akhlaken.Adun yg sempat memegang jawatan tu selama 4bulan sblm berlaku darurat di sg.manik.

jom layan sama2

video

aku rasa contest2 cm ni agak menarik utk diteruskan lagi..kan?

Friday, August 7, 2009

ape cite bola sepak negara kita??




rabu lepas, skuad bola sepak melaysia bwh 19 thn telah tumpas kepada tuan rumah, vietnam





Malaysia 0 - Vietnam 2...




alasan yg diberikan "skuad negara keletihan kerana penerbangan dari malaysia ke vietnam"


woi, xde alasan yg munasabah lagi ke yg korang bg selain dari alasan bodoh tu!!..kalau kata game ni berlangsung kt spain ke, london ke, palestin ke, iraq ke, iran ke, aku boleh terima lagi..kl die kata faktor cuaca kt negara yg aku nyatakan td tu pun aku still boleh terima walaupun nmpak cm bodoh lagi..ni vietnam je..jerit dr m'sia pun boleh dgr..huhuhu...



sblm game, bukan main T-up lagi.."confident tgi" la.."mampu jd juara" la..bile kalah, bg alasan bangang.


tp seb bek semalam skuad malaysia berjaya tumpaskan skuad timor leste dgn jaringan 7-1..ala...timor leste boleh la....(nmpk sgt aku xsupport skuad m'sia)hahahahaha...kalah kene kutuk, menang pun kene kutuk..


tp aku peduli ape..ni blog aku.


skuad bola sepak negara memang di ambang kemusnahan..betul pe..

bertudung pun nk bgtaw ke?kecoh je

ape pendapat korg bile ade artis yg kata "saya akan bertudung apabila benar2 bersedia"..ek eleh..kecoh je :puteh_22:

pada aku statement tu xperlu la nk bgtaw kt media..nk tgu sedia smpai bile2 pun xtaw lagi..haluuu..kakak2 artis sume..mati pun x sedia jugak..syurga nk masuk.tp amalan xbuat.so, xde pulak korg pk pasal tu..bg aku statement "bile da bersedia" xperlu.

mcm artis bwh ni..tgk2...wlaupun aku mmg peminat die, tp peduli ape aku nk tulis ape pun..inikan blog aku..:puteh_14:


" MUNGKIN ramai yang tidak tahu bintang I'M Not Single dan Jangan Pandang Belakang Congkak, Lisa Surihani pernah memakai tudung ketika di sekolah rendah "

alahai..kecohnye ko,..pakai tudung time skola pun nk bgtaw ke.

ni 1 lagi statement yg aku rasa mcm ntah ape2 je..
:puteh_3:
cik lisa surihani kita ni berkata lagi...

Katanya, dia masih ingat lagi ketika itu ibu bapanya tidak menghalang hasratnya untuk bertudung ke sekolah.

"Tapi mereka tetap menerangkan kepada saya mengenai imej bertudung wanita Islam yang dituntut agama itu dan pada masa sama menasihatkan saya supaya bertudung apabila sudah benar-benar bersedia.

"Selepas mendengar nasihat ibu bapa, saya tidak lagi bertudung ke sekolah rendah sehinggalah melanjutkan pelajaran ke peringkat menengah di Sekolah Menengah Sri Inai, Kuala Lumpur," katanya.

bukan ke sepatutnya tanggungjwb mak ayah nasihatkan anak suh pakai tudung.ini nasihat suh pakai bile btul2 bersedia..haluuuu..mati pun xsedia jugak!!!(da 2x da ulang ni)..plg best lepas nasihat mak ayah die, cik lisa ni trus xpakai da...(yey!!!tepuk tangan sume!!) :puteh_29:



xtionkamen kata ~~cik lisa surihani..aku mmg minat kamu..tp xperlu la kuarkan statement mcmtu..adeh..pk sblm ckp..

Tuesday, August 4, 2009

8 fakta menarik tentang mati & apa kata xtionkamen

1. sebelum meninggal dunia, pendengaran adalah deria terakhir yang akan meninggalkan tubuh kita. Deria pertama yang akan ‘pergi’ ialah penglihatan, diikuti oleh rasa, bau dan sentuh.

xtionkamen kata : ade sebab knp pndengaran adalah deria terakhir yg kene tarik..pasal Allah bg pluang lg utk dgr kalimah shahadah yg dibisikkan

2. kepala manusia masih lagi dalam keadaan sedar selama 15 hingga 20 saat selepas ia dipenggal!

xtionkamen kata : kl kepala kucing?kura-kura?ikan laga?

3. apabila Alexender The Great mati pada 323 sebelum Masihi, sebuah jalan khas telah dibina dari Babylon ke Mesir untuk membawa mayatnya. Kalau ditaksir kos pengurusan mayat Alexender itu dengan nilai mata wang pada hari ini, kosnya dianggarkan AS$600 juta (RM2.28 bilion)!

xtionkamen kata : RM2.28 billion??byk tu...blh beli Z4 berbiji biji biji biji

4. sejurus sebelum Thomas Edison mati pada 1931, sahabatnya Henry Ford telah mengambil nafas terakhir beliau dan menyimpannya ke dalam sebuah botol.

xtionkamen kata : henry ford tu adalah pencipta kereta ford..Thomas edison adalah pengasas piala thomas..dieorg dulu kawan baik.

5. lebih 2,500 orang kidal mati setiap tahun akibat menggunakan barangan yang dibuat untuk orang yang menggunakan tangan kanan.

xtionkamen kata : cmne agaknya nasib man kidal....

6. mayat pada hari ini lebih lambat mereput berbanding dahulu kerana terdapatnya banyak bahan pengawet di dalam makanan yang kita makan. Sau lagi fakta, mayat mereput empat kali lebih cepat di dalam air berbanding yang ditanam di dalam tanah.

xtionkamen kata : firaun smpai skg xreput lagi..mesti die byk minum kordial dulu..

7. pencipta siri TV Star Wars, Gene Roddenberry adalah manusia pertama yang abu mayatnya disemadikan di angkasa lepas.

xtionkamen kata : ade manusia ke2,3,4,5,6 ke yg abu mayatnye disemadikan kt angkasa?

8. masyarakat Mesir purba menganggap kucing adalah haiwan suci. Oleh kerana itu mereka akan mencukur kening apabila kucing peliharaan mereka mati

xtionkamen kata : ape kene mengena kucing mati ngn cukur kening?aku pun xtaw..

Sunday, August 2, 2009

ada apa dengan LOTUS????

hahahaha..kali ni xtionkamen nk isukan 1 topik yg agak panas..ada apa dengan lotus.bukan lotus jenis kete, tp mapley kt blkg bgunan PNB kt tgh KL.adapun dicheritakan xtionkamen dan rakan2 slalu gak lepak situ tgh2 mlm smbil menikmati pemandangan yg indah..manusia diciptakan memang indah..

jom layan sama2..


g string tuuuuuuu.....hahahaha..sorry xclear, pic curi2 pakai front camera


jom balik sama!!


indah kan?memang indah...

ini la anak2 melayu yg bru balik dr clubbing..lotus memang jd port isi perut dulu sblm blk tdo n teruskan kehidupan esok hari..

layu x melayu2 ni?