biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Thursday, January 28, 2010

alya dalam kenangan..selamat hari lahir ke 3


 

Surat utk Alya

Alya Nasuha Bt. Md.Sham
harini, umo alya sepatutnya ckup 3 taun..kl umo alya panjang
tp Allah lebih menyayangi alya
(kepada  yg xtaw cite pasal arwah, sila klik sini)
rindu rasanya nk tgk alya merengek rengek
ketawa
Alya igt lg x,
masa abg ajar alya sebut bird, snake, elephant, cat dll dalam buku haiwan alya tu
pastu menangis bile mainan kene curi ngn kakak
belari lari...dari dapur ke depan
alya menggigil sejuk bile pas mandi.. :")

tp tragedi puasa ke13 taun lepas dah ditakdirkan 
kl blh buat apa je utk slmtkan alya, kami da buat
tapi tu sume KALAU kan..
nk xnk kene redha dgn ketentuan DIA
pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi

skg, kl dtg rumah alya da xhappening mcm dl
tebayang bayang je cm alya ade depan mata
bile tgk mainan alya tersusun rapi dlm bakul atas katil
kak fatihah peluk cium baju alya

moga Alya tenang di sana k!

we miss u damn much!


bila yang tertulis untukmu
adalah yg terbaik untukku
kan ku jadikan kau kenangan 
yang terindah dalam hidupku

namun, xkan mudah bagiku
meninggalkan jejak hidupmu
yang telah terukir abadi
sebagai kenangan yg terindah.....


Al-Fatihah buat Alya Nasuha (28 Januari 2007 - 7 September 2009)
Arwah menghembuskan nafas terakhir di NICU Hospital Tengku Ampuan Afzan pada puasa ke 17 bersamaan dengan jatuhnya hari nuzul quran pada jam 7.15pm ketika azan maghrib...




entry sedih ke2 dlm blog ni..







50 comments:

atikah zulkepli said...

hepi besday alya..semoga alya tenang d sana..amin..
w/pun alya dah x de..tp k.nor ttp nk bgtau yg k.nor SYG+RINDUUUUU sgt kat alya..
k.nor nak mintak maaf sgt2 sbb x dpt dtg tgk alya mase alya kat NICU ari tu.. tp, k.nor x putus2 doakan alya supaya alya selamat. kuasa Allah tiada tandingannye..Allah lebih menyayangi alya..ape2 pun k.nor nak alya tau alya ttp d hati kami. x pernah luput dari ingatan.. gelak tawa alya sentiasa terngiang2..senyum..nangis..celoteh.. cakap2 alya yg pelat 2 k.nor ingat lagi.. asal buka buku je.. tunjuk gambar bird..cat..rabbit. bijaknye alya.. alya pandai nyanyi lagu yuna kan?? "ooo..bulan..." yg 2 je alya tau. hehehhehe..
ok alya..k.nor nk mimpi alya la mlm ni..
~SALAM RINDU+PELUK+CIUM DR K.NOR UTK ALYA NASUHA~ MUAHMUAHMUAHMUAHMUAH......

AiNnUr FaRihAh said...

innalillah.

anak yg kecil masih suci & bersih.

berbahagialah ibu & bapa.

*sedih

Allah swt maha penyayang.

Bykkn mengingati-Nya.hati akan menjadi tenang...=)

whitedaisy said...

tak sempt nk kenal alya...
tp sy tau alya sgt comey...n smua org syg dia kn...

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

al fatihah..
al fatihah..
byk2 al fatihah...
mula aku baca entri kau ni tak da la apa2 sgt..sbb aku dah tau kisah..rupanya...lagu yang kau letak pada saat akhir tu buat aku jadi sedey la!!!!!!!!!!!

eKyN said...

oh baru aku paham n clear sapekah arwah...

dlu aku igat tu anak ko taw..
aku igat blog ni kpuyaan sorang bape y kawen muda..haha ko bakal mnyusul..

wehh aku tukar url sbb aku tetibe rase nk tukar..bkan sbb ex ke ape ke..adoyai....org xpenah kapel ni ko tduh ade ex..mane dtg kalw xde kapel..nk ade ex..hahaha

Moon Death Spell said...

alya... jgn nakal2 tau bile beshar nanti..

sya ar said...

sobss..
sedih weh aku bce entri kau yg kat link tuh.

al-Fatihah buat arwah.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

serius...
sedih...
hampir kuar air mate aku...
al-Fatihah buat arwah...
hhuhuhuhu...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

tetiba hati aku sebak~
aku da baca pasal alya since dia xcdent aritu~
bile ko wat entry ni aku terkenang kat dia balik~

al-fatihah wat beliau

zella said...

tetibe je mata aku berair...
sedih entry ko kali ni...


Al-Fatihah......

Nini teDDylicious said...

hoh..

airmata aku bergenang..

tggu nk jatuh je ni..

Al-Fatihah..

semoga Alya tenang disana..

Lya Colours said...

semoga alya tenang di sana
sedekah al- fatihah semoga dia beroleh keberkatan hidup di alam sana
dan hidup mesti di teruskan

helena's said...

sedihnye..Alfatihah..takziah untuk arwah alya..semoga aman di sana..

alien said...

sebak...
al fatihah..
moga hari jumaat membawa kebaikan kepada semua

♥ciK-t0ge ♥ said...

sEdeH ;(
taPi.. ByKkaN besaBar..
ALLAH aMbiL diA baLik sbB ALLAH syG diA..
die haK ALLAH.
kITa haNye maMpu reDha..
saBar bYk2 ya...
waLaw caMnep0n..
biaRkaN keNaNgan tTg aLya tTap keKaL..
smPai biLa2..
saYe paSti..
diA geMbirA di saNa krN kaMu iGt pd Nya...
AL-FATIHAH.....

Rowena Chasez said...

Al-Fatihah...
meremang bulu roma ak baca entry nie..
sedihnyer...
alya sungguh comel...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

pgumuman..atikah akak aku k.hehe..aah la..tringat die nyanyi lagu yuna.."oh bulan".. ;)

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq cik ainnur

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

white daisy, sume org mmg sygkan die..tp Allah lbh sygkan die..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq alvin..tu pasal sblm ni blog aku lagu tu..bia aku sntiasa igt kt arwah

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hehe..skg ko da paham kan ekyn?

byk la ko aku kawen mude.hehehe..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik bulan..ape mksd ko ngn jgn nakal2 bile da besar?mst baca xabis ni..huhu..petua utk blogwalking cik bulan da xrelevan la..hehe..cmni la jdnye

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq sya ar..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

meniti senja,xsgka ko menghayati btol2 cite pasal arwah ek.. :)

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq ayu..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

zella, xguna sedih da..yg pnting byk2kan bdoa kan?btw, tq ye

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

jgn nangis nini..rilek2...chill..hehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq helena, lya kalers n alien

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik toge..aku stuju ngn ko..kenangan je la yg blh jd pengubat rindu..hehe..tq ye

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

rowena..alya mmg comel..br tgk pic..hehe..kl dpn mata lg comel..btw tq ye

sI tEDI said...

Al-Fatihah..

alya aman di sana.

beautiful_rose said...

sedihnye...
sayu dah bergenang airmate bce entry nieh.
aku juga mcm kamoo pnh rse ape itu kehilgan insan tersayg...
hope alya di temptkn di kalgan org2 beriman...amin...

larasephia said...

Al Fatihah
.

Koyuki said...

alfatihah
alya pasti gembira dan tenang di sana

master teddy said...

salam..
semoga alya tenang d sana..yg hidup perlu teruskan hidup dan always pray for her.semoga kmu tabah...

atikah zulkepli said...

ye..sy kakak kamil zulkepli

izzad b* said...

alfatihah...

DaHLia said...

sabar ya dik..byk2kan sedekah alfatihah pada arwah :)

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq cik si tedi

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq cik beautiful rose..sume org mst pnh rasa kehilangan kan?tp cara kite mghadapinye je cmne..btl x?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq
larasephia
koyuki
master teddy

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq izzad, dahlia..

¶A.K.I¶ said...

bia la dia tenang di sana ok xtion... sesungguhnya Allah lagi sayang dia dari kita.. ok! ko da ready spm? bz gle ko skunk kn.. rindu ak!!

sweet.ants said...

al-fatihah...
mgkin di sana tempat terbaik yg Allah tetapkan untuk arwah...
kita yg hidup beringat-ingat lah...

sweet.ants said...

al-fatihah...
mgkin di sana tempat terbaik yg Allah tetapkan untuk arwah...
kita yg hidup beringat-ingat lah...

sweet.ants said...

al-fatihah...
mgkin di sana tempat terbaik yg Allah tetapkan untuk arwah...
kita yg hidup beringat-ingat lah...

sophie said...

sophie bru bce kisah xcident tew n everything..sian dea..comeyh tol..

inalillah..

eima xara said...

menitik air mata bce post ni..
semoga arwah ditempatkan di tmpt yg baik2 lg sempurna..

cik pingu said...

lama gila xdtg sini..
sabar ye xtion kamen..
Dia lebih sayangkan alya,
kita yg masih bernafas ni berdoa lah utk yg sudah pergi..
satu hari nanti, kita akan jumpa dia yg disana..
pasti..

cik erin said...

al-fatihah untuk adik Alya Nasuha.
xtion kamen, be strong eh.
at least kita tau dia selamat dekat sana. Allah ambik dia masa masih bersih lagi.

*touched*