biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Friday, April 9, 2010

budak skolah dulu VS sekarang

 oleh kerana teralu byk sgt gejala sosial yg amat meruncing ketika ini, (pergh..ayat cm amik SPM paper BM), aku nk wat perbezaan skit dak2 skola masa time aku dl (korg pun sama kot) ngn dak2 skola skrg..

dulu kite blnja skola 5posen je.plg kuat singgit (alvin je 3rgt)..rasa abis kaya dah..abis ensem dah masa tu.time tu syiling singgit.
sekarang, plg kurg 5hengget.itu pun xrasa ensem lg+kacak lg...blh la beli bnda yg bukan2, tp xde la ckup modal smpai boleh wat tempat memproses dadah cm artis tu

dulu, pas abis skola, g klas mengaji, ptg men lyg2, gasing, galah panjang, bola, besbol, memancing, mndi sungai..(becampur ngn org gk la)
sekarang, pas abis skola, g cc, men farm ville, pesbuk,mespes,tagged,fs,xbox, psp,sampai ada yg da xknl jiran2 da pasal ngdap intenet je

dulu kite layan cite gaban, suria baja hitam, he man, thundercats,ninja turtle,dll
sekarang
, dieorg layan 18sx pye..mana la x budak skola da mengandung pastu buang anak.kl da blaja teori kene praktik kot.kan?

dulu, kite wat hal kt skola, kene rotan ngn cgu, balik xde cite ape2,takut kene tambah lagi ngn bapak
sekarang
, wat hal kt skola, kene rotan ngn cikgu besar, balik bgtaw bapak, siap la cikgu besar tu kene ngdap parang..ish3..xpun kl xbgtaw bapak, dieorg pukul cgu kt luar..jahanam budak2 skg ni...

dulu...duk asrama, ade gak ragging..pkul2 mnja skit..tp nk kasi repsek ngn senior je
sekarang..duk asrama, ade yg kene ragging + pkul2 manja.tp smpai mati, icu, tros simpan ke dalam perut bumi..

dulu..kl nk kuar malam abah aku ckp "xcukup siang da nk kuar bejalan mlm pulak?"
sekarang..kl nk kuar mlm..abah dieorg ckp "jgn balik lambat ye"..

dulu..kl nk mintak belikan ape2 punye la susah
sekarang.."abah..nk kete kebal.."..."ok, jom"balas abahnya....senangnye korg skg

dulu..kl wat jahat skit, jiran nmpak, konpem kene, pastu blk rumah, kene lg
sekarang..kl wat jahat skit, xde sape nk tegur.jiran nmpak pun wat dono je..kubur lain2 kan..



mane la x wujudnya budak2 yg kuang ajar mcm rafqin darwisy tu kan..



aku rasa pasal budak2 skg ni dimanjakan sgt la ngn mak bapak..tu pasal jd cmni..byk yg da jahanam..smpai ade yg rogol org tua,beromen sana sini, kuang ajar ngn org tua, jenayah sana sini..

ni lagi teruk...
98% adalah budak2 meLAYU..ape nk jd laa....abis jahanam korg sume..

35 comments:

*ATIKAH RIANA* said...

betui3..dulu dgn skang berbeda sgt2..

tika ada tgok video budk2 gaduh 2, meremang bulu tgn tika..adoiii3

peja..malas nk login said...

budak2 era PPSMI kan tu...

era sume bahase omputeh...

kena la wat style omputeh...



xgitu ?


**word verification:chandu~

*Dak kecikkk* said...

teruk kan dak2 zaman skunk..
urmmmmmm..

~0~ said...

btol tue bro...budak skang cam celaka...

¶A.K.I¶ said...

hurmm! ap ko ckp 2 sume ak agree laa... dulu bawak 50 sen blk skola ad baki lg buat beli air... skunk rm5 tak cukup?? so dem!!











tepuk dada!! tanya IMAN masing2~

miNt said...

byk kali ak pk nk buat entri ni.

zaman kita kalau gengster2 ada maruah.

bdk2 konon gengster skg cam sampah.






p/s: tiada tersirat perasaan tak puas ati.hahaha..^^



ak kena 2x word verification.
OKU!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

adoiii....
mak bapak ingat tak nak kasi anak mereka rase susah mcm mereka dulu...
bile kasi lebih,
kepala di pijak nye...
ape nak jadi daa....

BULLET said...

betul tu...kalau g kat times square, bersepah budak2 sekolah dengan pakaian yang xtau la pesen ape...pastu buat bising kat situ cam times square tu mak bapak dorang punye...pastu kumpul ramai2 bajet cam ahli kongsi gelap...padehal duit kuar umah tu sume mak bapak bagi...ade hati nak kerek...

Lya Colours said...

hurm... kadang2 aku menyampah tgk budak2 skolah skrg
xtau la nk jadi ape
aku ni slalu tgk budak2 balik sekolah, p melepak kat busten la, dating tepi longkang la
pastuh kang ade la tibe2 terberanak
tibe2 kang buang anak depan umah aku
tohlollll

♥ciK-t0ge ♥ said...

Zaman sKrg manusia suMe makin jahiL..
ad0i..
mtaK Lah dijaUHkan dr sgaLa masaLah2 skrg ne..
amin

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

huhuhu..sedihnye kan tika?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

peja..aku dulu era bhasa banjar..sama ngn alvin

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

dak kecik...ko zaman bile?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

~0~
bukan celaka je, jahanam sume ade

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aki, btul ke ko 50sen?bkn 3rgt cm alvin gak ke?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

mint.ko kene jd cikgu,tlg didik2 anak2 murid kt rawang tu.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aku rasa, kerajaan kene selaraskan taraf belanja skola la skg

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

bullet join skali ke?haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

lya..ade yg terberanak??hahaha..xpe, kl ade buang dpn uma ko, ko leh jual.ko letak sepanduk dpn uma "tmpt utk membuang ank".wat sindeket jual anak..dpt gak duit.hehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik toge..umat akhir zaman kan..

Nini teDDylicious said...

malas komen laa..

hurm..

**kuciwa sebenarnya**

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

xpe nini..jgn komen...hahahaha

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

gua rasa..
filem lucah spt dalam keratan akhbar tu wa ada tgk kat hp lu..





suka ati lu je ckp gua blanja rm sehengget...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

baik sket alvin..
tu kan memory kad ko...masuk dlm hp aku masa betri hp ko abis hari tu,

-C.Gad!s- said...

hahaha

sangat betol statement nie..

dan aku rase budak sekarang lagik advanced dari aku..

bila aku cakap pasal timun..derang pkir lain..

padahal aku pkir pasal nak buat rojak buah..

yang kena gelak aku..sbb?kuno..

cait!hahaha

ishiko said...

eshhh...esshhh.. xsggp tgk..
ape daa....

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

c gadis..jgn ckp timun je...karipap, pun kene gak..sian die..adoiyai..kan kan kan..terukkan dak2 era PPSMI cm peja ckp ni kan

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ishiko..jgn tgk..tutup mata cepatt!!

HonEyBuNNy said...

tol la...bdk2 zaman skrg mmg lain sgt2 dr kita dlu...terlebih bijak sgt..uhuh

zella y said...

ade yg bdk2 skolah skrg ni dh xtakut guru n buat benda2 yg melampau.

kwn sy seorang guru practical, awl2 masuk lg, guru besar dh ckp,xyah nak tegur2 klu bdk tu xnk blajar sbb nanti habis lah cikgu2 tu kena dgn dorang nanti...

wong ah ian said...

haahh gua dah sampai..ni pes time gua masuk sini..so agak malu2 nak bikin onar..tp bukan tu tujuan utamma, gua cuma nak respon kepada entry lu ni kamen..

budak2 skg punye kurang hajar melampau dow..belum 15 taun da pandai pecah rumah..klw ko ade nk sepak mane2 budak aku ikut ye...

salam kenal..tq

whitedaisy said...

takot:(

feelinblue said...

nice blog btw.

bru jer nk folow :)

aleen adela akoo ^_* said...

hahah.btl2.aku dolu2 men tuju tin,g tangkap ikan pakai tudung kat sungai,memang taim 2 la nak ngasah bakat jadi sehabes krtif.hu3

ops!sori tuan umah...salam...

adek2 tompang singgah ye..hee

shakinah said...

setuju gila wehh.
beza sekarang dengan dulu.
masa depan tah camne.