biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Sunday, April 4, 2010

org kata kl mimpi gigi patah, maknanya....




mlm td aku mimpi gigi aku patah..tp pasal aku pakai braces, die tesangkut, aku tarik, pastu buang...then tejaga pasal mak aku kejut smyg subuh,..

org kata kalau mimpi gigi patah, mknanya ade org yg rapat ngn kite akan meninggal..ntah la..bg aku ajal maut semua ketentuan Allah..kl betul mgkin kebetulan je..
tp kl nk kata kebetulan........

kes petama 
beberapa hari sebelum arwah Alya Nasuha ngn arwah pak cu meninggal, adik aku mimpi patah gigi.

kes kedua
beberapa hari jugak sblm pak ngah aku meninggal dunia, adik aku jugak yg mimpi patah gigi

ape kenenye asyik2 adik aku.aku pun xpaham


tp pg td, g breakfast ngn alvin, aku cite...die kata die kot yg akan meninggal...aku kata "ko gile!"amik ko

aku taw bukan die.pasal plg kuat pun, dia akan MENINGGALkan teluk intan utk becuti kejap je..pastu kondom konpom die balik.pasal sape nk g pasar beli brg kedai kl die cuti lama2?

aku rasa xde sape2 yg akan meninggal sebenarnya

pasal adik aku mimpi gigi die patah,tp die xpakai breaces mcm aku.hahaha

aku rasa mainan tdo je

Ya Allah..peliharalah keselamatan kedua ibu bapa ku, adik beradikku, saudara mara & semua sahabat2 ku..Amin 



Takziah utk

Alvin (atas kehilangan nenek)
keluarga Allahyarham Din Beramboi

Al-Fatihah

Smoga Allah tempatkan mereka dikalangan org2 beriman...



Alvin dalam mode bersedih.
pg tadi ktorg g tgk cite Clash Of The Titan..
Layan....




25 comments:

HonEyBuNNy said...

ya..kdg2 tu hanya mainan mimpi ja...tp ila pnh gak mpi cm tu.....cuma nak bgtau org tp xboleh.....tp bila dah tahu khabar nrita moyang dah meninggal 2 3 hari after tu..baru boleh bgtau ma...b4 tu nak bgtau tp xterkeluar dr mulut...just share...tp xdk apa la..mainan tido tu...

Nurulhuda said...

aku tak suka mimpi. slalu kasi aku berdebar2. pdhl mimpi je kot

o kambeng hitam o said...

bila pk smula. mati tu baru kehilangan yang nyata kn. yg mmg xdpt nk cari lg. hilang trus

ishiko said...

ummm.... mmpi mgki kbtulan sbb ktee byk pikir psl stu2 bnde tu.. sbb tu tbwk2 lam mimpi... tp mmpi gk mgkin petanda stu2 bnde nk blaku, mmg kte xleh pcye handeret pesen, tp skrg2nye kte bjage2...

miss nina said...

mimpi ada akalanya mainan tdo, ada kalanya umpama petunjuk kepada sesuatu.

COTT memang best la.. full house
takziah juga utk mereka yang kehilangan orang yang tersayang

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ila...kire leh pcya gak la kan..da 3 coincident da ni..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

huda..aku ske mimpi yg best2 je..HAHAHHA

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aku stuju ngn ko cik kamben

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ishiko...aku tgh amik lgkh bejaga jaga la ni..hehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik nina, COTT mmg layan kan...btul x aku ckp yg princess ngn pmpn yg kne sumph tu cntik kn?hihihi

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ko g ke...
owh...
alvin masej ajak aku tgk wayang gak...
tp ade keje la plak...

Lya Colours said...

aku penah mimpi gigi patah tp xde ape pon
mungkin semut yg mati
huhu
ajal sume di tgn tuhan
mainan tido je tuh

zella y said...

slalu dgr psl ni....
frankly speaking...mmg menankutkan...
harap2 xde ape2 yg terjadi...
amin...

Fza.ithu.Zazha said...

tp usually ithu petandanye.
but then, kalo de braces punya kes, aku tataw la. aha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

meniti senja..ko kene keje kuat..da nk kawen kan?hehehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

lya kalers...aku pun harap cmtu je..pasla time tu aku tdo pun xbaca doa.hehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tq cik zella...hrp2 xjd

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik fza..
aku pye special kes skit...
xpnh org mimpi gigi tetanggal tesangkut kt braces kan.haha

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

kamen..
alfatihah..
kalau aku mati..
kau kena handle blog aku..
k
tcare..
aku nak gerak ipoh ptg ni..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

alvin..ko gile..jgn mati dl...aku xtaw password blog ko

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aku da igt da...ok2...tp awl lg ni...bia la aku sempt tgk ko kawen dl

♥akukahmilikmu®♥ said...

mimpi ni mainan tidur tpi kata 0rang tua mmg klu gigi patah nie biasanya akan ada 'kehilangan' org terdekat..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tp kl kes aku yg tesangkut kt braces tu cmne ye?hehehe

sweet.ants said...

xtau la btul ke tdk..
tp sy pernah jgk mmpi cmtu,
org ckp gg ats belah ayh..gg bwh belah emak..

beberapa hari sblm atok sy mninggal ade mmpi gg ats pth...hurmm..xleh pcaya sgt tau

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

zura..aku nk tukar pakai gigi palsu la cmni...sng xde mimpi2 gigi patah.hahaha