biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Tuesday, May 11, 2010

saman oh saman

quick entry

smlm...abis 600 utk setel saman..
time kasih kt hasan dispatch yg tlg setelakn saman aku
cilaka...600 tu aku leh wat g konsert double trouble kt larkin bulan 6 ni..
atau aku leh bayar bil astro utk 5 bulan pye + bil letrik 3 bulan..

atau 200 sdekah kat mesjid kt PUJ2 yg tgh nk besarkan lg
& baki 400 leh wat berjimba jimba lagi... 







kalau la leh bukak balai trafic sndiri kan..mst kaya...huh..
nama pun "kalau"....

28 comments:

intan payung said...

6oo tu mungkin juge boleh blanje kawan2 mcm aku hihih
^_^

¶A.K.I¶ said...

stuju ahh ngn si intan payung!!

ni2~~
ko pesal kne smn?
xnk cete lak kn..
hahahah

Dyna Yvonne said...

ko kne saman apo neh...heheh..
manyak boto duit ekau yo...hehhe
xpo lah...len kali jgn kono saman laie yo.. ^_*

wong ah ian said...

sebut pasal saman..woi fhad ngan kosong!, saman JPJ aritu bile nak bayar kat aku..duit dah abis ni..

Eyda Sheyda said...

saman apa smpai 600 ya??

zella y said...

600??
brape byk saman tu??
hehehe...

lain kali jgn smpai kena saman...
kan dh melayang 600... hehehhe

Farid Fernandez said...

kalau ko xder mesti saman 2 xder.. hahaha

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

kamen..aku masih teringat detik2 kau kena saman tu..aku tak puas ati bila polis trafic tu cakap kau nak gaduh dgn dia..
aku rasa rm600 tu kau boley beli camera digital,atau hp,atau mesin basuh...
aku rasa nak hapus kan saman traffic..
macam negara africa..mana ada saman traffic kat sana..

Lya Colours said...

dan 600 tuh boleh pergi bercuti kat bali

~AkukahMilikmu~ said...

byk tu 600..bayar k jgn tk bayar pulak..kowtim jer minta dia kurang

aNiSa hANg tUaH said...

hahahaha
menakutkan saman niee

dah la RM 600

Rowena Chasez said...

waahhh..byknyer smpai 600..
nape kene saman??

Nor Hanis said...

sonasib la kite...

T_T

.sweet-ants. said...

600 boleh beli henset kemere tuuhhh o_O

xde rezki

Aujinz said...

tue laa pasal...

600 tue ko leh belanje aku makan sampai jahanam diet aku lapan bulan..

tapi..

nasik dah jadi nasik goreng..santap jer laa...

Afzainizam said...

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhh polis berjaya menyaman ko... kira oka lah tu dia mintak tanda tangan ko kerana minat sangat kat ko buat kesalahan... but bayar lah lepas tu...

RM 600 tu beb banyak nya .... macam-macam boleh buat.... polis trafic gak yang kayo..

tak pe syabas ko adelah penyumbang hasil pendapatan negara...

jane said...

next ime if ade ura2 nak kene saman, bgtau aku

leh aku tulung

kehkehkeh

((ade cara))

haahha

miss nina said...

hush...manyak tu
2x saman ke 2++ kali?

Afzainizam said...

Keluk kemudi tidak dilupa,
Baru seimbang pelayaran kita;
Para Guru amat berjasa,
Bakti Guru disanjung mulia.
~~~@@@~~~
Selamat Menyambut Hari Guru
”Guru itu bukan lagi lilin yang menyuluh sedang diri sendiri dibiar terbunuh”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhhh ko bayar lah saman bebanyak manalah tau ade bones kakitangan kerajaan taun ni.....

Afzainizam said...

~~~@@@~~~
” Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua”
~~~@@@~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uuhhhh ko sebut aje saman aku baru aje kena saman ni jangkit kat ko lah aku ade gi JPJ lah tanya pasal bayar sama katanya kalau dalam 30 hari kita dapat potongan 15% boleh gitu... gua nak bayar cepat lah

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

intan : blnja kau?hahaha..konpem xckup 600 tu

aki : haha..ade la~~

dyna yvone : duit xbyk..da abis kene byr saman da pun

ian : fhad..kosong..byr la wei!!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

eyda sheda : saman lesen mati..hehe..tp da hidupkan da

zella : ade 2 saman..kl x 1050, tp dpt kurg jd 600

farid fernandez : kl ko xde, mst aku pun xde..eh..ape aku mrepek ni..

alvin : bile ko nk btnding jd pm ni..tlg hapuskan saman...tlg..tlg..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

lya : kl g bali dpt la dalam 2juta rupiah kan.

akukahmilikmu : da abis kawtim da tu..tu yg jd 600

anisa : moral of the story, elakkan kene tahan ngn polis

rowena : lesen mati...2x kene saman.haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hanis : ko kene saman gak ke?hahaha..

sweet antz : 600 tu blnja beli brg dapur 2 bln pye la zura..hehehe

aujinz : ko da diet 8 bulan ke?jom g jahanamkan diet ko tu jom!!haha

afzainizam : kire aku antara penyumbang pendapatan negara utk taun ni la ye?haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

jane : ye ke?meh sini ym ko..hehe...

miss nina : 2x je...

afzainizam : slmt hr guru gak bro.haha..malangnye aku bukan kakitagn kerajaan..

tgk2..ckp org..kan da kene saman gak!!.haha

Frodo Baggins said...

600 boleh beli banyak ky jelly.


>>___<<

Frodo Baggins said...

600 boleh beli banyak ky jelly.


>>___<<

♥ciK-t0ge ♥ said...

aLamaK..
saMan cik t0ge ade Lagi 400 @.@
Lariiiiiiiii