biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Sunday, December 20, 2009

selamat pengantin baru





sabtu & ahad br2 ni xtionkamen <3 white daisy dura agak ke"bizian" pasal ade 2 undangan kenduri kawen.first of all, slmt pengantin baru utk "paduka ijat <3 farah" serta "abg jai <3 kak zana"..ekceli entry ni aku da siapkan separuh, tp pasal cm ade entry2 yg lbh penting aku rasa nk post, so aku hold dl entry pasal kawen2 ni.hehe



abg jai ni sepupu xtionkamen.paduka ijat pulak sahabat baik xtionkamen <3 white daisy..


plan asal, aku kene jadi jururakam utk majlis nikah,malam berinai & majlis bersanding paduka ijat <3 farah..tp pasal abg jai mintak jadi pengapit, aku terima pasal jd pengapit lebih glamour aku rasa drp jadi jururakam..(sori paduka,gurau je.hehe).lgpun dulu masa abg aku kawen, aku da pnh jd jururakam, so nk merasa la jugak feel jd pengapit.



utk pgetahuan korg, white daisy dura tdo uma mcik aku 2 malam.sempat la die ni kenal2 family aku..ceeewah.bwk knl calon nmpak..!! hehehe.. dan 2hr jugak aku & white daisy berulang bangi - s.alam


lokasi : seremban, n9..uma pengantin pmpn..




tb2 bile aku tgk pic ni aku jd konpius gile..aku ke spupu aku yg nk kawen ni?hahaha..pasal time ni aku yg nervous gile mengalahkan spupu aku ni..time nk ke pelamin ade 2 tol la pulak.ni pasal family pmpn ramai yg singaporean.so dieorg wat style sana la.gile ko, dieorg halang pakai pendayung sampan yg wat masak nasik kawah tu.siap wat silang X lg.huhuhu..seb bek spupu aku da standy 6 keping angpaw.




setel je majlis sanding sebelah uma pmpn,  ptg tu aku ngn white daisy tros ke uma paduka ijat utk tgk majlis berinai die..series, aku rasa pelamin die yg style bali ni plg best+cantik pnh aku tgk..xtaw a korg kan.ni aku yg rasa.





mlm tu paduka ijat ade la pakai baju cina ngn baju jawa..tp pasal aku xbwk kamera, sume pic ade dalam video cam aku yg paduka ijat pinjam.sorry, xdpt nk upload..


esok nye..


lokasi : sksyn 4, bangi..rumah pengantin laki





kalau smlmnye aku dpt makan skali ngn pengantin, kali ni aku xdpt makan kt meja pengantin psal tempat full.xpe2..tp pas setel je pengantin makan, aku ngn spupu sepapat sume pakat serbu meja pengantin..bagus tol spupu aku yg kawen ni.byk lauk yg die xusik..aku taw ko saje je tgglkan utk aku kan?.haha.


tpt jam 2ptg, aku ngn cik white daisy bergegas (skema tol ayat aku..bergegas??haha) ke s.alam di mana paduka ijat pye kenduri kawen..




lu mmg style la paduka..tp asl ko cukur janggut kambeng ko?da nmpk mcm A.galak da bile ko xde janggut kambeng tu.


pkul 5ptg, aku trus antar cik white daisy blk ke keramat, then aku blk ke bangi utk paw pengantin blnja makan satay kajang sblm aku blk ke seri kembangan..hehehe



fakta :



Photobucketaku ngn  cik white daisy pakai baju kaler sama sepanjang majlis kenduri dieorg
Photobucketsume sedara mara aku suke ngn cik white daisy.hihii...

Photobucketseries, ni pengalaman 1st aku jd pengapit..aku lebih nervous drp pengantin.spupu aku,      kak mahani ckp, mcm aku pulak yg nk sanding.lalalala~~
Photobucketaku igtkan highway je ade tol..rupenye org nk sanding pun kene tol..haha
Photobucketabg jai..kl ko nak taw, baki angpaw yg ko sediakan utk tol time sanding ade 2 lagi.dua2 aku da sebat.hahaha
Photobucketberat aku naik 2.56 kilo ari isnin tu bile aku timbang blk..arrgh..aku perlukan 5.44 kilo lg utk stabilkan BMI aku..mana nk cari lg 6 kilo?ade sape2 nk sumbang?




mencapub skeeeeett...hihihi

25 comments:

eima xara said...

seronok kn..

..::..ein..::.. said...

dpt gak tgk pic khwn ejat wpun x jelas...ckp kat ejat, kwn dia nama ein majuk dgn dia...hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bagusnye ko jadi pengapit...
nampak la serius sket...
hehehehe...

~@k1 is @utuMn!~ said...

cik daisy mne??
ak nk tgk!!!
hahahahah

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

eima xara : memang sronok..1st time jd pgapit la katakan..hehehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ein..ijat xde jemput ko ke?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

meniti senja : aku bukan bgus jd pengapit je..sume aku bagus.hahahah.perasannye aku!lalala..hihihi

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aki..nk tgk cik daisy, mukak la blog die..hehehe..

Lya Colours said...

warghh ni nk komen sket
yg pic last tuh, bila nak naik pelamin
kehkehkehkehkeh

weh pic kau jd pengapit tuh, yg sebelah pengantin tuh, mmg ko mencapub. haha kaler baju kau je dah lagi terang dari baju pengantin. tp xpe, kau dah kutip pengalaman utk kawen kan kan kan

kuikuikuikui

Koyuki said...

owh
da kawen

heh!!

zella said...

ha....ape lg tunggu...
cepat2 la kawen hahaha

HonEyBuNNy said...

tawin2...bila g nak tawin???ahhahha

eima xara said...

blh la jd pengapit lg lps ni..
da ade pengalaman..
hihik..

sabariah said...

pewwiitt!!
pengapit mcm pengantin plk..haha..

:)

bile ko nk naik pelamin plk? haha..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

naik pelamin?aku ngn white daisy dah naik pelamin dah masa kenduri kawen hrtu.ktorg siap begambr lg.hehehe.tp x kawen je lg..hihi

btol x aku kata cm aku lak yg nak kawen?hahaha..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik koyuki..yg dah kawen tu spupu ngn kwn aku..aku blm lg.hehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tgu duitnye cik zella..haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik hunnybunny..aku tgu ko kawen dl..br aku kwen.lalalala

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

eima xara, kl ade sape2 memerlukan khidmat pengapit y berpengalaman, blh contact aku k.haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik sabariah..aku dah byk kali nek pelamin.tp begambo je la.haha..tp aku nak gambo kawen kt salji la...bleh x?

Nini teDDylicious said...

seremban...?? wuu!! kawasan manakah..??

BMI..?? aku nak kasi neh..sudikah..??

haha!!

eh..kau neh rajin komen blog aku kan..?? masehh..

maaf, aku jarang replt chatbox, komen kau sbb aku bz jage bunda aku.

masehh sbb rajen doakan kesehatan ibu aku gak..

kau btol2 dapat genetik aziz. tak rugi kawan ngan kau2 bedua.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

xde hal la cik nini..hrtu seremban kt ngn area2 jusco ke pasaraya ape ntah yg bsr tu.btol2 tgh3 bandar seremban tu.lupe la nama perumahan die.ko duk seremban ke?

kl sudi nk stabilkan BMI aku sila la.hehehe

xpe, aku phm keadaan ko.kl aku kt tmpt ko pun, aku pun jarang ade kesempatan nk berblog.tp wat sementara waktu je kan?hehe

smoga Allah kurniakan kesihatan yg berpanjangn utk mak ko.amin..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku tahu ko hebat segalanya...

Nini teDDylicious said...

aminn..

haah..aku dok seremban..tp, kdg2 jek ah. tiap2 ujung minggu jek ade sane.

kalau kat jusco, area seremban 2 laa tuh.. aku agak jao dr situhh..

err..apakah..??

tb2 terfikir..kalo aku transfer lemak2 aku kat kau, kang tak comel laa diriku..

kan..??

iskk..

sweet.ants said...

sepayung berdua?? wow menarik...