biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Thursday, December 31, 2009

weird + politik = weilitik






pes of ol, sori ye kl xsempat blogwalking..mana yg sempat aku komen kire nasib baik la
lately aku bz sket + kt uma sewa aku xde tenet.so payah sket nk on9 + blogwalking
mgu lepas pye kisah...., 
cite da basi la xtionkamen.. 
 


part 1


aku g kenduri kawen ngn parent aku.
tb2 ade announcement (btol ke eja ni?)


perhatian ye..kepada sesiapa yg ada kehilangan GIGI PALSU, sila tuntut kt sni"..kata pengacara majlis tu a.k.a DJ..die ulang 3x..aku igt lg.


"kalo malu nk amik skg, amik jap lg pon boleh"..tambah DJ tu lg..cm cerpen kan?penangan cerpen dawie x hilang lg ni.haha


aku pelik..cmne gigi palsu bleh tertinggal?
1st time aku dgr..korg?
weird...




part 2


bloggers yg bwh umo sila jgn baca part 2 ni.byk mencarut



pas kenduri kawen, aku g uma nenek aku..kg gajah..die xsihat..ktorg bwk beliau g hospital changkat melintang


MA (medical assist) ngn JM (jrurwat msyrakat) tu kerek.benci aku
MA tu tye soklan dgn nada yg agak kerek + ksar kt nenek aku.
"knp macik x amik ubat?mana blh xmakan ubat."
nenek aku ada darah tgi, but the previous doc cancel the appoiment n not mention when the nxt apoiment.
ckp omputeh lak..haha
mana la nenek aku tu taw la wahai MA bangang.da doc lama cancel kan, ko tye kt nenek aku lg pehal.kan mak aku da ckp awl2 situasi nenek aku.
aku xde tampal stiker kaler merah2 kt kete cm ko, tp aku taw jaga adab ngn org tua.


yg nurse tu pulak senyum pun xnk..muke cm kerbau laut



tb2 doc india dtg kt ktorg aku n die ckp tye kt mak aku dgn nada yg lembut, 
"u kerja mana?"

mak aku jwb "hospital t.intan".
"u sister kan?"balas doc india tu.
"aah."jwb mak aku
"ptut la I mcm knl u..I pnh keje sana dulu sekejap".balas die blk

then, mak aku sembg2 dgn rancak n tye matron spital ni mana kt JM td..mak aku ckp matron spital tu kwn baik die..


then baru la JM tu nk senyum2 kelat..poyo.


  bile taw cmtu, br la korg nk pura2+blakon MESRA?politik.gampang
cmne la agaknye kl korg treat org len kan?


ni bkn kali petama ktorg kene cmni.sblm pak ngah meninggal pun, staf wad hospital ipoh wat cmni gak
wat dek je ngn pak ngah aku.padahal pak ngah aku da mcm org nazak.


mak aku mintak set dressing ape sume,nk wat kt pak ngah aku..nurse2 tu selamba je sound.. 
"tau buat ke?"
mak aku jwb, "ye sy bese sgt buat, sy sister kt hospital t.intan,mana sister kt wad ni ye?"..br la korg terhegeh hegeh nk buat sume..


ptot la ramai org komplen pasal spital kerajaan.igtkan politik kt parlimen je.
kt spital pun ade
bodo.






manusia oh manusia....





47 comments:

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aku 1st.hahaha

..::..ein..::.. said...

sengal tul..komen blog sndr utk jd 1st..kih3

o kambeng hitam o said...

ok. tuk komen yg 1st tu, aku tampar blh? =D sengal

Gigi palsu main tangaal2 pastu taruk merata. bubuh kat nasi best juga. maksudnya "nasi ni aku punya"

haha

org hospital mmg mcm tu. bkn hospital je. bank pun sama. JPN pun sama. ape nth yg blagak sgt. dan aku xnmpk apa ruginya klu mereka treat kita bebaik.

kn?

ann@toing3gurlz said...

huhu..
kesimpulannye..
mmg org kje gomen truk..
mkn gaji buta je..

gaji nk byk..
kje lembab..
pastu wat muke cm bangang!
sengal!

CaPiQa said...

haha.. buley la plak tinggal gigi palsu. bese org tertinggal laki je kat shopping complex. xD

politik ada di mana2. realiti beb. nak buat mcm mana.

err, tapi kan.. camne eh rupa kerbau laut? agaga~ xD

zella said...

hahahaha...
lawak btol la...
sape lah mkn smpai tinggal2 gigi palsu dier... msti malu nk gi amik haha!!

tu lah sbb nyer org asyik complain hospital kerajaan... mcm2 hal...

razmanta said...

tu pasal la aku malas nak pi hospital kerajaan dah tau dah layanan die camne
buat sakit hati je..

biarla bayar lebih sikit (itu pasalla kena ade insurans...boleh cover semua..) janji dapat service yang bagusss....
chaiyookk...

aNiSa hANg tUaH said...

aku nyampah bile g sepital kerajaan
aku ade pgalaman menyakitkan
ade ke pembantu perubatan jantan nak cocok punggung aku
buduw gileee

hehe

selamat tahun baru eksyen kamen

intan payung said...

haaa..?? gigi palsu pon bleh ilang ahahaha tak bleh belahnye.. ade ke org tuntut..

kerbau laut..?? waaaa saya blaja spesis haiwan baru harini..bagus la enrty ko ni ade general knowledge ecehhhh

hepy new year eksyenkamen =) wheeeee

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

gile tamak nak komen 1st~
tiru aku la tu
wey, tu gigi palsu alvin~
aritu dia call aku cakap gigi palsu dia di cilok dj kenduri kawen~
wakakakaaa~

laaarriiii~~!!

helena's said...

gigi palsu?hahahaaha camno tu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

giler la...
wat entri trus komen sebab nak dapat 1st...
hehehehe...

♥ciK-t0ge ♥ said...

HaHaHa...
bT pa tgL giGi paLsu..
LenkaLi suH 0wG tuH tgLkaN duEt seriBu juta2..
:)) psL sPitaL niE..
mMg bt0L..
nuRse goBemeN suMe kereK2..
baJet cuN.. mekAp maU tebaL..
bT kijE xreTi..
pasNi maRi raMai2 peGi spiTal priVaTe..
:X LayanaN p0n baGus..
:P cuMe mhaL sKet La

sue_pinky said...

hai...akhirnye smpai jgk aq kt blog ko..
mmg cm 2 pn...
mmg gmpang r hospital kerajaan..
bapak aq mmg anti sket ngn hsptl kerajaan ni...

»Tä§häbellä« said...

salam kamen ko cihatkew ni lama x terjah blog ko ni disebabkan line aq yg hampeh hihii..ermm lawak gak ceta pasal gigi palsu ko tu hahaha..kalau aq punya huuh...xdenya aq nak tampil kehadapan amik benda tu tp wat masa skg gg aq xle tanggal sebab asli beb...hahaha

nurse kerajaan memang selalu camtu..sebab tulah family aq lebih selesa gi hospital swasta walaupun mahai tp berbaloi ubat pun cepat berkesan..tp dulu time mak aq masuk wad diowang layan mak aq baik gilews tp ada sebab..coz akak saudara aq doktor kat sana..yg peliknya org lain diowang layan kasar..memang aq x suka situasi tu pilih bulu...walaupun aq x penah kena..uitz panjang lak komen aq hihihi...ok tata

Lya Colours said...

kalo aku byk duit, aku prefer hospital swasta. tp sure lepas tuh aku miskin

ayah aku balik dari cina teros pegi hospital swatsa. sbb kalo gomen, ntah bila leh dpt treatment.

xpe berlabur sket utk dpt kan kesihatan yg baik kan

selamat tahun baru !!!

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

wahahahaha...
politik suck...
apasal nak pakai sticker merah pun mau kerrek ka??aku ada sticker merah relek jer bro...wakakakaka...
m.a fazli o.k jer layan patient...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hehehe..ein..aku blaja jd 1st komen ni dr ayu..ko nk marah, marah ayu.hahahah

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

jgn la kamben..ko xsyg aku ke nk men tampar2 ni.haha..

gigi palsu tu kl gntung kt leher cm spek pun okey juga kan?kl tebatuk n tekeluar, at least die tegantung kt leher je

btol2, aku xtaw nape service gomen cm ntah ape2, tp xsume staf la

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ann@toing3gurlz..bukan sume staf gomen cmtu..certain gov servent je..hehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

CaPiQa..kerbau laut tu cm lembu laut.tp die ada 3 pusat

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

zella.aku pun pelik smpai skg..sape punye gigi la tetinggal tu..
haha

service kt hospital gomen mmg byk mslh..tp xsume spital..mostly la kan?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

razmanta..insurans ape yg tebaik skg ni?aku dgr PRUDENTIAL agak terbaik gak skg ni..ko pakai pe?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

anisa hang tuah..MA mana yg nk cocok bontot ko tu?
spital tu da kekurangan nurse pmpn ke?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

intan payung..nt aku tye tuan uma tu ade org dtg tuntut x..hehehe

mgu dpn kite blaja binatang br lak ek

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ayu..aku kan blaja dr ko..jgn salahkan aku ye.hahahaha..
ni ko pye ajaran sesat la ni.wat entry, pastu jd 1st komenter.hehe..

alvin pakai gigi palsu bwh je..atas ok lg..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

helena..ko leh tye gg palsu tu cmne?hahaha...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

meniti senja..tlg salahkan ayu ye yg ajar aku cmni.hahaha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik toge..org tu xpakai POLIDEN la tu..
kepada pengguna2 gg palsu, sila gunakan POLIDEN ye..

hehe...bkn sume nurse cmtu..saya ulangi lg..certain only ye..hehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

sue_pinky..sblm ni xpnh smpai ke kt blog aku?hahaha

bapak ko anti ngn spital gomen knp?
cm ade pglaman je..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tasha..ko kene btukar kepada streamyx..hehehe..potong ptong potong!!hahaha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

lya..prevent is better than cure kan?so jaga2 la kesihatan ye.. ;)

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

MA fazli!!..nk beli MC bley?

GhOsToNe said...

kdg2 meluat nk g ospital kerajaan!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ape ayu ajar benda tak elok kat dak nie...
dak nie suci ko dah kotorkan die...
hehehehehe...

HonEyBuNNy said...

tah la..hospital kerajaan mmg gtu..ila mmg prefer swasta lg..ngeh3..biar byr lebih pown..

Rowena Chasez said...

hurmmm...
same kes laa kte ye..
sbb 2 ak bnci g hospital...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ghostone, yg wat xmluat kt spital kerajaan sbb murah kan?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

meniti senja..aku suci lagi taww..aaau!!!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

honeybunny...better ade insurans kan?kl sakit, g private hosp, then claim laa..hehe

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

rowena..aku x meluat bile g spital pasal mak aku nurse.so xpayah tgu giliran..tp spital t.intan je la..huhuhu

FAIZ FARISH said...

Aku wat Medical c'up kat hospital kerajaan, dekat 3 ke 4 bulan baru keluar result. Ayo..... mayak susah ini macam.

whitedaisy said...

garang nye pak ni.takut i....
tak pernh la pulak dgr org hilng gg palsu...pelik betol...

jgn marah ye awk...biasa la....manusia kn....sabar yeeeee...hekhek

BuLaN iTu aKu said...

hehehehehe... memang pelik..
dia lupa mahu gam itu gigi kot...
second.. mereka memang sengal..+berlagak tak abih2

Nini teDDylicious said...

teruja aku nk komen part 2 kau tuh..

kat hosp, mane2 pon same jek ah..

mcm ibu aku masok hosp hr tuh, mule2 layan cam hape jek. sekali ibu aku kuakan GL from Pejabat Kesihatan Negeri (ibu aku staff pejabat kesihatan negeri), baru laa tehegeh2 nak cepatkan prosedur.

sister, nurse, doc..tak yah ckp laa.. memaseng belumbe2 nk pegik lawat ibu aku. mintak tlg tgkkan surat pertukaran laa, ape laa.. ibu aku sakit2, di suro berfikir pasal bnd2 camtuh. hangen btol aku time tu!! iskk..

tau jaga tekak sndri jek. tekak org, tanak suap!! begok!!

triple x malaya said...

lu t.i tggal mane?lu sekolah mnengah kat mane dulu..?gua cam kenal la..

sweet.ants said...

amboi ni btul2 marah ni...
sabar kamel sabar...
adat la tu pekeje tu penat, tension tu dia layan cam tuttttt...hehe