biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Sunday, July 31, 2011

cmne nk hadap kastemer cmni kl bulan pose nt??...ok,slmt berpuasa..

smlm gua masuk keje pkul 5.30 pagi..maklum la, kuli mcm gua ni bekerja shif je.tp ntah mcm mana, sikap suke snooze alarm buat gua masuk keje pkul 8.00 pg..xkisah la..budak praktikal mcm gua xdtg keje pun xpe, yg penting elaun mesti claim..tu penting.
gua smpai je stesen KTM, gua tgk org punye panjang beratur nk beli tiket keretapi ke pantai timur..mcm nk buat piket kt kaunter pun ade..naik sume bulu yg ada kt badan gua..termasuk bulu2 yg lu xpnh rasa nk pikir.haha..ok, back to the story, pasal gua xtau nk wat keje apa hari tu, gua pun terasa mcm nk jual tiket komuter..tiket intercity sblh gua je..yg beratur panjang tu kt intercity..gua tye la makcik yg duk baris depan skali tu

makcik dtg beratur td pkul brp?
pkul 3pg macik abis keje, pkul 5pg macik da tgu sini,..smlm macik dtg pkul 7, duk blkg2 skit, tp xdpt tiket..

pergh..setia btul pelanggan ketapi ni..walaupun service KTM really SUCK.tgk, gua yg keje ketapi ni pun ckp mcm tu, lu org konpem siap maki2 smbil guling2 kan?jgn tipu laa, gua taw..tp masih ramai naik ketapi.mgkin sbb xde pilihan dan  takut naik bas nk balik raya..takut smpai rumah berusung dgn kain putih..

tepat pukul 8.30 pagi, tiket intercity mula jual..tp 4 org je yg dpt..yg blkg maki2...pelanggan yg beli tiket komuter pulak ramai nk mampos smpai naik lenguh urat2 tgn gua.lu org da start shopping raya ke??luar biasa btul ramainye smlm...ni tips gua nk bg kt lu org kl xnk kene maki dgn kerani kaunter...tobat pas ni nk jual2 tiket..lusa nk wat keje lain pulak

utk yg bratur pjg2, pastu xdpt tiket & maki2..1malaysia ade brp ratus kaunter jual tiket???setiap kaunter tu brp ramai yg nk beli tiket balik pntai timur??1 hari 1 trip je yg disediakan g pantai timur bro...kl lu rasa xnk mrh2, jgn duduk pntai timur..duduk utara sbb tren ke utara byk. xpun dtg awl sket.sblm "subuh sepi'e", xpun lu balik naik bas

utk pembeli tiket komuter, aksi yg biasa dieorg buat smpai gua rasa nk tnjuk jari tengah kt dieorg..ni la dialognye

situasi 1
"bang, nk g kajang bang"....gua tgk dgn muke panassssssss je..ni la kajang dik..kl awek muke lawa, gua senyum sinis je,pastu die menggelabah kaver2 malu..tgk, btpa punye hebat senyum sinis gua.kl bangla, gua maki..kl sehari 8 jam keje, jmpa 50 kastemer cmni lu xpanas ke??

situasi 2
"bang, g KL sentral"....ok, keadaan bermula dgn baik...tp bile gua bg tiket..die ckp.."nk 7 org la bang"...fuck u..gua xtaw lu nk g brp org, susah ke kl lu bgtaw nk brp tiket??gua xde masa nk bilang dgn mesin kira brp org lu dtg..damn...

situasi 3
"dik, serdang 1..."masih bermula dgn baik, rege tiket RM 1.10...bile die byr guna duit RM100, gua mula panas...gua tau la gaji br masuk, jgn nk tnjuk lu ada duit byk hjg2 bulan ni..kl awek cntik, gua ckp elok2 xde duit kecik @ gua bg baki duit singgit2 yg gua bundle stiap satunya rm10..padan muke ko nk kire.muka cntik, otak xde..tp kl bangla, konpem maki...

situasi 4
"dik..cpt dik....singgit lapan...singgit lapan..."smbil muke menggelabah...rasa nk acungkan jari tengah lg..payah ke nk sebut lokasi nk g ke mana???damn...

situasi 5 (org tua ada kad warga emas)
"BTS 1 dik" smbil hulur kad warga emas....bile gua nk tgk kad die..die ckp.."dey..cpt la, lu org baru ka??sblm2 ni tada mau tgk pun"...ok yg ni mmg wat gua panas..gua jwb "deyyyyy anneeey...suka ati la gua mau tgk ka apa...kl xmau, le beli kt mesin la!"..series..lepas dr hari tu, bile die dtg, die tnjuk kad die, gua tgk, die xckp apa pun..mmg mujarab jawapan gua bg kt die hr tu...


tu antara situasi yg bleh buat gua panasssss je bile time gua jaga kaunter..kl 1 hari jmpa 10 kastemer setiap satunye sama dgn 5 situasi kt atas, tak ke 50 org kastemer sengal lu nk kene hadap..ok, gua mmg xleh duduk kaunter sbb hati cpt panas bile jmpa kastemer cmni..lusa mau wat keje lain pulak

cmne la agaknye kl time puasa nt bile jmpa org2 cmni..gua nk maki xleh, tgh puasa..saboooooo je...

g-string pink polkadot hitam gua konpem ade kincit sbb tahan marah gile babi...fine..


slmt berpuasa utk lu sume

11 comments:

Lya Colours said...

hahaha banyak2 sabo la kamen
ni bulan pose lagi macam2 ragam orang ko jumpa, ko jgn baran2 plak. kang ko telan org tuh, batal pose. hihi

selamat berpuasa =)

ILA HonEyBuNNy said...

kalau gua pun gua hangin..hehe

tapi nak posa dah esok..kena banyak sabooor la..hahhah

Koyuki said...

da msk bulan puasa nanti siap la ko..hahahah

SZ said...

aku kalau nak beli tiket selalu beratur dekat yg hensem2. bhahahaha.

bulan puasa ko ambik cuti je la kamen.
bernas x idea aku?
hikhik.


selamat berpuasa!

woo, dah ada butang like fb.

cik ciput said...

aku teringat ada sorg jejaka hensem jaga kaunter ktm kat terminal seremban dlu..pehh pehh..tpi dlu la..skrg dia dh naik pngkat kot..aku pon dh x duduk area sna..

eh apesal aku komen pasal jejaka hensem jaga kaunter ktm plak nih?demmm

::FAIZ FARISH:: said...

Selamat Berpuasa
Semoga Ramadhan Kali ini Lebih Bermakna

AyuE SurihanyOt said...

kalau jumpa gua agak2 lu nak marah cenggitu tak??

ILA HonEyBuNNy said...

hahhh..

best la masuk blog neh...

mesti ada dengar loceng...ritu tercari2 gak..mana la datangnya loceng neh...heheh

bulan2 posa jangan mencarut yer..ehheh
selamat berbuka..;-)

SynicalMind said...

gua setuju lu kata servis KTM macam suck. memang macam s*ck da f*ck bagi orang yang takde sabar dalam hati perut.

Tasha said...

gile mencabor jugak ek!bnyk2 la sabor



err,gua balik kl nanti kte jumpe la kat kaunter..gua pembeli tiket yg berhemah...haha,genti sejuk je hati

Aujinz said...

ooo.. baru gue tau sekse bebeno keje kat kaunter nie kannn...

koh koh koh..sabo bro, itu domestik jer, gue hendel internasional bro.. lagi sawan..