biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Wednesday, August 17, 2011

teknik cekik dan lempang dahi buat gua jd manusia

entry plg pjg gua pnh buat....jgn baca kl lu xde masa yg btul seswai.nescaya boleh mengganggu masa kerja kerji lu org.

tahun 2004..satu hari lepas solat maghrib..ikut rutin harian, time2 cmni.sepatutnya gua kene g prep..tp ade setan 2 ekor yg sudah hasut gua..syuaibul dgn aswadussomad..dua2 setan ni sebelah je dgn katil gua

"men, hari ni kite xyah g prep la..kite g public fon..call awek..aku ada byk duit syiling ni"..kata syuaibul dgn
bersungguh sungguh mempelawa..aswadussomad di sebelah mengangguk angguk tanda die dah terlibat sblm gua..

"pergh..ok..awek mana?"..soal gua
"budak skola aku dl.ada 3 org, sorg 1.ok??." balas syuaibul..
"ok..set..kite masuk bilik prep, hantar buku dulu, lepak 5 minit, chow..kl warden masuk, budak2 len ada nampak kite apa..mesti dieorg ckp kite g toilet"..jawab gua

zaman2 gua skola dl, jarang ada student yang pakai henpon.kalau ada yang pakai henpon nokia butterfly pun dah kire abis bergaya.kalau ada yang pakai henpon nokia screen kaler, taraf die dah kacak kelana..yakni kacak habisss .gua pernah bercita-cita nak pakai henpon nokia butterfly dulu..tp, masuk form 5, gua hanya mampu pakai alcatel yg ada antena bapak gua punye..itu pun lepas bapak gua beli henpon baru..

ktorg masuk bilik prep, hantar buku dl..ckup 5 minit,..
"pssst...chow jom!"..bisik syuaibul smbil buat isyarat tangan mcm org bisu kt gua dgn aswadussomad..
ktorg lantas bangun, tutp buku, tolak krusi pelan2..

sbb hostel nun atas puncak bukit, public fon pulak nun jauh kt dewan besor kt kaki bukit, perjalanan dah ibarat mcm dua marhalah..langkah penuh berhati-hati, pandang kiri kanan, takut warden ngn pak guard nampak..sampai je kat public fon, syuaibul mula masuk syiling...ckup 15minit begayut..turn gua pulak..ntah no awek mana yg syuaibul bagi, gua layan je sembang..gua pun xpaham sbb pe gua terjebak..bukan layan fon sex pun..kemudian turn aswadussomad..kejap2 nampak pak guard round naik moto..nasib baik mesin air ada kt public fon, ktorg nyorok blkg mesin air..

jam menunjukkan tepat pkul 10..
"syuaibul..dah pkul 10, g makan jom..budak2 mesti da abis prep"..bicara gua dgn penuh sopan..
ktorg trus menuju ke dewan makan..smpai sana..kecoh budak2 ckp warden cari ktorg..cilaka, warden boleh pulak cek attendence..khabarnye, warden cari ktorg smpai dalam dorm, bawah katil, dalam locker, dalam toilet, dalam tong sampah.nasib baik xde tong mandi jenazah..silap2 situ pun die belek..

"jahanam..mati kite eb, wad"..bentak hati gua..
kaki terasa berat melangkah balik ke hostel..peluh2 teruna memercik..jantung berdegup laju...

"perhatian kepada aswadussomad, syuaibul, kamen, sila ke bilik warden sekarang"...sayup2 announcement dari corong pembesar suara..

"musibat btol..warden mcm taw2 je kita da nak balik dorm..cmne ni men?"..soal aswad..
"hadap je la..xde apa kot"..balas gua cuba mententeramkan hati masing2..padahal kaki da sejuk sejik..

"hangpa pegi mana???"..tempik warden..nama beliau ustaz jumali..mgkin ada darah jawa..nama pun dah pelik..gemok pulak tu..trademark warden ni xlain, pakai kopiah, baju pagoda masuk dalam kain pelikat..padan la dgn gaya ustaz-ustaz..

syuaibul kaku..aswadussomad bisu..gua pucat...gila kau, rotan besor ibu jari letak kt leher..gua da rasa mcm ayam nak kene sembelih..dalam hati da selawat..harap hati ustaz cair..pergh...

"syuaibul ajak teman tepon ayah die..ayah die kt kg x sihat"...jawab gua perlahan..
"hang jangan nak tipu aku mlm2 ni!!!"..kalau ya pun, awat smpai g bertiga??hangpa isap rokok??..jerkah beliau..agak marah..mungkin ada bnda yg beliau x dpt dari bini beliau..kami jd mangsa..cilaka btol..

blom sempat gua menjawab, masuk sorg lagi warden..budak2 agak seram dgn warden ni..ketinggian beliau lbh kurg 187cm..mmg tgi kl nk dibandingkan dgn ktorg yg baru akhil baligh..tgi mcm hantu raya..kalau die naik moto ex5 biru die, lutut da sama paras dgn handle..so bontot kene duduk kt seat paling blkg.mcm budak2 lepas skola yg br merasa bwk moto.nak nampak konon ranggi bile bwk moto..siyes..

"knp ni ustaz?"tya beliau..
"budak2 ni ponteng prep..g mana ntah..depa kata g tepon"..balas ustaz jumali..

sementara tu, sekeliling koridor hostel tingkat 1 & 2 yg menghadap bilik warden penuh dgn budak2 lain..dah mcm tgk wrestling antara Booker T dengan triple H...

warden hantu raya tu letak buku atas meja, tb2 die cekik syuaibul, pelempang hinggap kt dahi..syuaibul tumbang..tersandar kat dinding..
giliran aswadussomad..masih gunakan teknik sana, cekik dan lempang dahi..gua gunakan sepenuhnya kebolehan memerhati untuk meminimumkan daya teknik lempang dahi yg beliau gunakan bila tiba turn gua..aswadussomad tumbang..tersandar di dinding lantas terduduk mcm lembu kene lastik kat mata

tiba giliran gua..mata gua tepat pandang mata warden..makin lama beliau makin dekat...dalam perut dah macam ada rama2 beterbangan..dalam hati bdoa xabis..mulut kumat kamit sebut "abis la aku..abis la aku..."

dari pemerhatian gua td, daya yg dikenakan dari teknik cekik dan lempang dahi tu gua boleh minimumkan dgn toleh kepala skit bila lempang tu agak2 dah nk hinggap kat dahi..knon nk ketis daya tu bg sipi2 kene dahi..gua nekad...

leher gua da kene cekik..time tu gua rasa dunia berputar lambat..pelempang tu gua nampak pelan2 je dtg ke dahi..gua toleh muka skit smbil tarik kepala ke belakang dgn harapan daya lempang dahi dapat diminimumkan supaya rumus2 subjek fizik, kimia dan add math yg gua pelajari xterpadam disebabkan daya yg maksimum dari teknik cekik dan lempang dahi tu..

kelepek!!!..bunyi pelempang yang gagal...gua senyum sinis tanda meraikan teknik toleh dan ketis gua berjaya mengatasi teknik cekik dan lempang dahi warden..leher gua rasa pedih.luka sbb kene kuku ibu jari beliau..tp gua xhiraukan..bg gua, kemenangan teknik gua mengatasi teknik beliau lebih bermakna.muka warden berubah..kening lg bekerut..mata makin terbeliak..

"meh sini skali lagi!"..gua kaku...gile..die nk bg lagi...
"ko elak kali ni lagi teruk ko kene"..ugut beliau dgn muka konon xpuas ati.mungkin gua student first yg bjaya atasi teknik cekik dan lempang dahi beliau

gua pasrah..rasa menyesal mula timbul..leher rasa pedih...cekikan makin kuat...tangan gua genggam erat..mata pejam rapat2...

pelepaaaaappp!!!!....gua tersandar ke dinding...tumpas jugak akhirnya..

"dah..kluar!..pegi sambung prep!!"..

keluarnya kami disambut sorakan dari mangkuk2 yg dok usha dari koridor..

lahanat....SPM gua fizik, add math ngn kimia sume ngam2 kredit..kl gua x kene serangan cekik dan lempang dahi tu gua rasa mgkin lbh baik..

tapi gua xkisah..xde repot2 polis pun kata cikgu pukul..xde repot2 mak bapak pun kata cikgu tibai..zaman gua, budak2 masih kental mcm zaman2 sebelumnya..xmcm budak2 skrg..pantang kene tibai ngn cikgu, repot polis, repot mak bapak..kl gua la repot mak bapak, balik rumah konpem kene tibai lagi...

zaman budak skg zaman budak2 manja..sial!
tp teknik cekik dan lempang dahi tu gua rasa buat gua jd manusia skrg..




17 comments:

Lya Colours said...

ada 1 budak laki kelas aku dulu, jahat weyh. ish x baik cakap jahat. nakal.aku igt cikgu sejarah aku mmg bengang dgn dia.asalkan masuk kelas ngajar sejarah, ada je budak laki ni kene dgn cikgu ni. kene perli la, marah jgn ckp. ada sekali cikgu tuh bengang pasal apa ntah dgn dia, cikgu tuh tendang meja dia.pastu budak laki tuh terus keluar kelas.tak masuk2 kelas sejarah smpi habis sekolah. tapi skrg dia jadi polis woooo

budak2 skrg mmg la manja cam apakejadah. cikgu tibai dia, siap la.patah hidung cikgu tuh di kejekan. bangang

cik ciput said...

weh, aku tgh bygkan warden lagi sorag tu..giler kau tinggi mcm tu!xkan dia naik motor lutut sama level dgn handle..kah3x..

*betol, zaman2 kite dlu cikgu lempang tadepehal..skrg kena jentik pun dah wat repot?patotla mcm lahanat je budak2 skrg..

**mak aku dlu asal serah kt cikgu je, sure ckp "cikgu nak pukul anak saya pukullah, jgn sampai patah sudah"

***denda paling teruk aku kena msa skolah : lompat katak sepanjang koridor ulang alik!

Koyuki said...

hahaha..zaman skrg budak2 da manje..tapi perangai cam hantu semua

.sweet-ants. said...

cekik & lempang boleh praktik kat kucing tak? kat umah ni selalu ada kucing curi makan... huhuhu

nakalnye kamen. ingatkan lepas kene cekik & lempang fizik boleh dapat A+

AyuE SurihanyOt said...

tahu tak pa..manja mcm haram lagi yang perangai macam sial tu tak mau tgk plak...mana la cikgu tu tak hangin...

Tasha said...

bdk2 skrg mmg manja x hengat...
tp ade jugak cikgu denda ntah ape2...haha

cikgu ni pun bnyk kena pi kanuseling balik,baru tau denda yang buleh bg impak maksima kat bedudak...heh!

Aujinz said...

betol,

dulu gua sekolah asrama, sekolah tue takde budak perempuan, so semua cikgu ngan warden memang kental melayan student lelaki yang semua macam jilaka.

gua pon pernah kena sebat, kena lempang dan terajang, tapi seingat gua, takde pon yang buat report polis..

memang kental..

ILA HonEyBuNNy said...

hahahha..gua baca entry ko neh...tapi gua xdk pengalaman cmne..sebab gua kan budak baik..ehhe


ish....dan lagi kutuk mutuk cikgi tinggi macam kalah tu...aku dk bayang neh...187 tu tgi oooo...kelakar la kalau dia naik moto...kaki mst tinggi..ehehhe

budak2 skrg memang...terlalu manja...xcool la..xmcm kita dulu kan..ehheh

Elmoluya WutWut said...

siyes panjang gile.
aku cam ko gak laa.
kol balak pakai public fon.
yang best aku tapenah jumpa balak aku.
lol.


itu je cite aku.
sekian.

adeqq said...

aku penah kene rotan mase form 4 sbb aku tolong abg form 5 ponteng kelas. sakitT!

zella y said...

budak2 skrg manja terlebeh2...
kena sket,dah report polis,masuk berita, naik mahkamah....

bighagenjo said...

haha! cerita kau best! follo ah, tapi bagus la kau bole elak lempang dahi cikgu tu, ahak! sok ajar anak kau mcm tu eh.

HAZWAN17 said...

dulu kawan-kawan aku pun ramai kene lempang dengan warden...tapi dulu rilek and steady jerk..takde kecoh-kecoh macam budak sekarang

Encik Psychopath said...

Untung la ko jadi manusia. Aku dah kene mcm2 tetap setan.

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip tayar motorsikal pancit

Betul tuuuu sekarang bebudak mmg manja belaka perangai pun menjadi2 apa nak jadiiii lahh yerr

DuniakuAbstrak said...

sadis betul teknik cekik lempang warden kau..ada bekas dak? haha

ILA HonEyBuNNy said...

aku nak komen neh...hehe..

header tu lawa la...panda tu...hehe..tapi cm garang ja panda ko neh...ehhehhe...tapi still comeiii;_)