biodata utk kakak angkat

My photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Friday, June 11, 2010

betul ke bakal JUTAWAN?

suatu malam selepas pulang dr jmpa kakak gojes
aku ngn bon almon singgah di kedai makan utk membungkus air
tb2 jmpa sorg kwan yg mempunyai perniagaan menjual brg2 lama

x : xtionkamen
z : zaza

x : ko mniaga lg?
z : masih..asl?
x : ade jual duit lama x?
z : ade, ko kumpul duit lama ke?
x : aah, ko ade jenis cmne
z  :dtg la, tgk dl..aku respek btul la ngn bdk2 mude yg kumpul duit lama ni..dl aku masa umo cm ko aku xpnh tepikir nk kumpul wit lama..
x : aset kan..rege makin lama makin naik.
z : ko taw, ORANG YANG KUMPUL DUIT LAMA NI BAKAL JUTAWAN.

ahah!!..ini btul2 baik ni..kata aku yg bermonolog sendirian smbil hati berbunga bunga.aku mula menjeling ke sekeliling takut2 ade org yg mula memerhatikan aku..bakal jutawan kan!

x : ye ke..ko bia btul
z : btul..lg 1 aku nk bgtaw, JANGAN MENGAKU MELAYU KALAU XDE KERIS KT UMA..
x : hah..knp pulak?seb bek uma aku ade keris
z : sbb keris ni la simbol kekuatan melayu dulu kala..aku bkn nk suh beli keris aku jual, tp pesan je

em..., smbil berfikir dr mana fakta die dpt..

tb2, "bang, air siap"...pggl pelayan itu dgn jujur smbil melambai lambai tangan ke arah aku

x : eh, aku gerak dl ye..

fuh..nsb bek air da siap..kl x mst pjg lg fakta die kuarkan.haha



ini la koleksi duit lama aku

 sila abaikan latar blakang makhluk yg bertinggung itu!




byk lg nk kene kumpul ni..mgkin 2 taun lg br ckup kot.hmm....

byk ade jual kt mudah.my, tp harga melampau.xlogik lgsg..





# smpai skg aku masih berpkir btul ke teori / fakta kt atas yg mamat tu bg td..

35 comments:

nasikputeh said...

ade toyol tengah cangkung..
nak curik duit ah tu..

haha

nasikputeh said...

wah.. awal pulak aku kan. haha.

Farid MOFASAD said...

zzzzzzz

¶A.K.I¶ said...

waa!! knp koleksi ko lg byk dari ak beb!!

waaaa....
aku ad 5enggt lama...
10 engget lama..
rm2 yg da takkan kua..
hahahah

HonEyBuNNy said...

wahh...xpernah nak kumpul wit lma2...nak kumpul jgk la..heheh

zella y said...

waaa....byk duit....
nak gi curik jap lg...hahaha

Lya Colours said...

erm aku pon ade hobi mengumpul gak
mengumpul novel
kihkihkih

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

nasik puteh : haha...civas!

faridau : ko tdo ke koma?

aki : haha..jgn jeles!

Aujinz said...

gua akan hanta toyol curik duit lu..

tak yah tabur kacang hijau..toyol gua takkan tertipu ngan kacang hijau..

dier main Wii..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

honeybunny : kumpul la ye..hehe

cik zella : jgn la curik..kerat tgn kang.,hhaaaaa..hehe

lya : nk pinjam novel blh?aku xske beli novel, tp ske baca

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aujinz : kl gua tabur coli kaler hijau cmne?hahaha

Eriqa said...

ko kamil..nk berak ker? :p

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

iqa..kan aku da suh abaikan latar blakang tu.hish!..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku pon mengumpul duit lame...
;)

deus X machina said...

aku simpan semua duit aku kat swiss bank...erk888


n aku tak percaya teori semua rumah org melayu wajib ada keris..

cik pingu said...

kamen, dah byk kali aku pesan, tp nk pesan gak lagi sekali,


kalau kaya jgn lupe belanja aku!


yang ikhlas;
sabariah..


wakaka~! :p

cikCEPET said...

wuishh..!!
manyak nyep..
na skepink yg kaler merah tuh bley..??

:))

Adeqq said...

waaaaaa..
banyaknye!
cepatlah kaya.
blanje aku cendol oke!
hehehe

helena's said...

mana ada keris kat rumah!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

meniti senja : ko kumpul duit lama gak? mau tukar2?

deus : aku pun xpecaya.tp aku ckp ade pasal mmg ade.tp keris bapak aku.hehe

sabarimon : tiap kali ko pesan, ko akan ckp nk pesan skali lg.skg da 15 kali da.hehe..jgn risau.aku xkn lupe!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik cepet : xbleh!hehe

adeqq : kite g minum bandung cincau le..xnk cendol!

helena : aku ade.ko xde?beli je..br melayu kan?haha

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

kamen..ingat..duit nuffnang kau bole buat jamban je..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ye almon..aku masih igt..

Frodo Baggins said...

duit monopoli lagik kaya!!
wa ada juta2 kotak monopoli kat rumah
wa kayaaaaaaaaaaa


zzzzzzzzzzzz

mau ky jelly kamen??

Afzainizam said...

WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Waarrrgghhhh toyol tu tahyol..
beb aku nak kumpul duit lelama tak dapat lahhh.. aku kumpul duit tawin.. aku nak tawin.. tapi duit tak cukup.. aku nak cari toyol yang bleh cukupkan duit tawin aku...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

frodo : KY jelly?ade brp jenis KY jelly?aku nk wat koleksi.haha

afzainizam : ade, ko mintak kt alvin..die blh tlg carikan

touyakaruma said...

nie ikut teori matematik mana laa kawan ko cakap rumah orang melayu wajib ada keris ?

I_Hate_Lolipop said...

umah aku takde keris, tapi ada pedang. nk keris gi je kedai ada jual.

Rowena Chasez said...

wahhh..
bakal jutawan..
nnti dh jdi jutawan..
jgn lupa aku..
umah aku xde keris..
tpi ade samurai..
so cmne lah??

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

touyakaruma : aku rasa die ikut hukum boile

i hale lolipop : pasal ade pedang, ko keturunan inggeris

rowena : ko keturunan jepun

Nor Hanis said...

yang pasti 1st time aku nampak ko kt sirim bawa beg yg display duit2 lame tu, aku dah gosip2 ngan ahli club yang lain ; "mamat ni belagak betul display duit2 kat beg. karang kena rompak karang, makan pasir..."

ops~

ekekekeke~

hellioz said...

lu kene troll je tuyh
gyahahaahaahah~

gwa dari dulu simpan xkaye2 pong
gyahahaahhahaha~

Linglung said...

gua nak cari duit lama rm20...yg tu mmg betul2 rare!!!

kata kila said...

bro. kalau kumpul duit syiling boleh jugak aku support.sebab sini ada kedai jual duit syiling lama.(bukan malaysia)

haahahha!

pakcik kordi said...

beb,blh thn lu beb!bapak gua pon ade kumpul gak!byk juga...=)