biodata utk kakak angkat

My Photo
gua hanya kuli syarikat keretapi bersatu tanah melayu..bukan cikgu besor, bukan engineer, bukan polis, bukan businessman..tp gua hanya kuli yang xde apa2..

ahli pelucah

Tuesday, June 29, 2010

mus may bukan anak ibrahim pendek

hye.smoga sejahtera semuanye
lama xblogwalking
sori kwn..
aku cuma smpt jln2 kt bbrp blog wajib baca.hihi

hari tu kwan aku bgtaw
mus may anak ibrahim pendek
mati2 aku pecaya
bile aku bgtaw bon alvin, mati2 die gelakkan aku smpai tekeluar pusat die
cilaka..aku salah ke??



jom tgk ni...



MUS MAY


Nama : Musatafa bin Din
asal : kg.manjoi, ipoh, perak
pendidikan : sekolah menengah ipoh, perak
tarikh lahir : 10 mei 1968 (42tahun)
tinggi : xdiketahui..mungkin 15+.++cm
trivia : Selepas menamatkan persekolahan pada 1985, Mus dan Rosli (Handy Black) telah menubuhkan kumpulan yang bernama Green Agnour. Pada awal 1986, Man, Abu dan Yus mengajak Mus menubuhkan kumpulan MAY. Mereka menyertai pertandingan Juara Rock Perak pada bulan April 1986 dan menjadi juara

utk lbh info, klik sini


IBRAHIM PENDEK


Nama : ibrahim bin hassan
Tempat lahir : taiping, perak
Tarikh lahir : 1932
Tarikh meninggal : 25 november 2003 di HUKM ketika berusia 71tahun
Sbb kematian : ICU sbb pykit buah pinggang, paru2 berair & sesak nafas
Tmpt dikebumikan : tanah perkuburan taman midah, cheras, KL
Tinggi : 130cm
Bil anak : 7 orang
Trivia : Dalam The Spiral Road (1962), Ibrahim berlakon di Hollywood bersama Rock Hudson dan Gena Rowlands (bintang filem melayu pertama berlakon di Hollywood)
Filem terakhir : XX Ray


utk lbh info klik sini




ternyata MUS MAY bukan anak IBRAHIM PENDEK
dah sah2 nama bapak MUS MAY adalah DIN..bukan pak brahim
wlpun dua2 asal dari perak, muka mcam ank branak, ketinggian pun lbh kurang..






almon..ko blh gelak puas2 skg..
aku dpt trima dgn tenang..
 
 
 
 
gampangnye...aku kne tipu

45 comments:

kk said...

siyes aku tak pernah terpikir pasal hal ni.bile baca entry ko, okay aku gelak.hahahaha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

kk : sila gelak puas2..hahahaha!

Rowena Chasez said...

hahaaha..
pandai2 je kwn kau 2 kan..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

rowena : tu r psl..aku rsa nk tumbuk pusat die!

cik pingu said...

hahahahahahaha..


hahaha.

haha.

haha.


hahahahhahaha..

Lya Colours said...

haha ape la ko kamen

zella y said...

hahhahahahaha...
kan xpsl2 kena gelak...
hehhehe

Dyna Yvonne said...

hehehhe...
adoi~
hehee

Dyna Yvonne said...

jgn lupe amek award kt blog aku ye kamen~

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cik pingu : lalala

lya : aku kene tipu la

zella : >_< (stail prodo)

dyna yvone : huhu

Melissa Mjb said...

klaka la kau ni. dari zaman aku belajar kajian tempatan dulu pon aku mmg tahu die mmg bukan anak ibrahim pendek.

hahahahaah....

serius kau ni klaka.


hehe

Aujinz said...

muahahahhahaha...

muahahhahahahaa... 8000x

ko pon same jer dua kali lima macam aku..

muahahahhahaa...9000x

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

mellisa : asal skola ko subjek kajian tempatan ada ajar pasal mus may bukan ank brahim pndek?

aujinz : bgus2..ade gak geng.haha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

terungkai sudah semua persoalan...
;)

¶A.K.I¶ said...

eh kamen...
bukan mus ni ank zami ismail??
pak uda dlm pi mai pi mai tang tu..
bukan ea??

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

meniti senja : hihi

aki : hah..ni 1 lg..nk tipu aku la tu.hahah..xla, mus may ni ank jefry din..

aNiSa hANg tUaH said...

okei.aku tak tertipu
ngahahahahha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

anisa pemain gitar : nasib ko baik

alvin takda umah harga 8juta said...

anisa pemain gitar??



aku takkan gelak kan kau kamen..
syukur la kau dah sedar diri..
semoga kau dikalangan org beriman..



cuma aku kompius..

apa hubungan kau ngan mus may dan ibrahim pendek??




hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahamdan


nge~~nge~~~~~~~~~

aLeen aVriL said...

siyes weiii..muka dorang sama...
tapi bukan lah anak beranak...


huhhuuhu...
pehal lak ko p btau alvin yg Mus tuh anak Ibrahim Pendek....


klu ko xbtau alvin sure ko xkan kene gelak sakan mcm tuh kan...




ape lah ko nih..

meh nak pesan
buat baik berpada pada
buat jaat jgn sekali2..





hahahhaaa....

memang xde kene mengena pon..tp


aku pedulik hape...
suke aku lah nk pesan hapa pon.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

almon : iye..anisa si pemain gitar..die kan reti main gitar..ko xbaca entry die ke?huh!

alhmadulillah..aku da kembali ke pangkal jalan...haha..cedek pye ijat!



aleen : aku nk suprise kt alvin..igtkan die pecaya cm aku...huhu



tu lagu hukum karma kan?hehhe

Farid MOFASAD said...

waka waka eh eh


prrrruuuuttttttt clup

al-lavendari said...

ibrahim pendek ke ibrahim rendah ?

sila baca sini, jawapannya.

http://al-lavendari.blogspot.com/2010/01/aku-keliru-pendek-ke-rendah.html

terima kasih kerana sudi jadi follower saya.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ibrahim rendah..hihi

time kasih atas pmbetulan datuk hamzah

ape la sgt bloger picisan cm saya ni follow blog datuk hamzah.hehe

Bulan Di Langit Osaka Biru said...

lain ketinggian.. huhuhuh....
mcam mana kau bleh terjebak dengan penipuan haram ni kamen? hehhehe...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

bulan : tu r psal bulan...aku bengang gile.huh!

aLy said...

memang ko patot pecaye pada hukum karma kan

syukur..sebab dulu ko tipu aku pasal kambeng!

ehh mane ade aku marah
tu hal kicik je dude
:p





kamen, aku ade bende nak request nih! bile nak on ym? buzz tau!

Frodo Baggins said...

ibrahim pendek bukan anak azis satar ke kamen??? oooittt, wa uat pngakuan bersiri, se ri us ... wa pown pala hotak bangap gak, wa sangka beliau anak irahim pendek. bukan yer??



wakakakkakakakakka woohaa!


>>___<<



hye kameng, jom geli2

whitedaisy said...

haha...ijat mmg terer kene kn org...

@yuE said...

ehhhh betol la muka sama...haha baru perasan kot...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aly A : hahaha...kire hukum karma la ni ek?erk.....xnk la kenekan org lg

frodo : hahaha..ko org kedua cm aku dlm komen box ni..bgus frodo..keep it up.hahaha

whitedaisy : awk pun sama..hehee

ayue : haaa...tgk2..ko pun sama..mknanya bukan aku sorg je la kan..

Adeqq said...

hahahaha. ko sunggoh lawak! haha.
xbole blah la ko! kenapa ko boleh TERpercaya?

hoho. nak gelak lagi! =P

cik helena said...

ahahaah jek g lagi banyak lah fakta keluar suh ko percaya kamen..hikhik
lisa surihani kakak saya :)

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

adeqq : ceh..ko ni mmg la..ko xnmpak ke muke dieorg sama..frodo pun terpedaya ko taw.haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

helena : hahahah..yg tu konpem aku xpcy.hihi

HonEyBuNNy said...

hahhahha..ila xkena tipu...ehheh..ish2...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

honeybunny : nsb ko baik.hahah

aLy said...

aku bersyukur ko dah sedar..
jadi sepatutnye ko patot bertoleransi dgn request aku tu

*plissss*

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

xnk!!!hahahahha

nasikputeh said...

mungkin sedara bau-bau kentut kot..

.sweet-ants. said...

hahahahhahahahahahahahhaha

zura pon ingt mus ni ank arwah ibrahim pndek. sape punye statement daa...

percaya bulat2 ;p

Cerita Alam said...

walaupun muka hampir sama

PendiTa giLa said...

Mus tu anak sedara ibrahim Pendek..kan mus ada masa kebumi arwah..

hasrolnizamrosli arm said...

huhuhuuuuu... mase gua gi sabah (kursus) aritu bermati-matian budak2 sabah kt sana kata yg mus may a.k.a tapa ni anak arwah ibrahim pendek...gua gelak je...dan bila gua dapat contact tapa, terus gua bagi diorang2 ni bercakap n bertanya sendiri dgn tapa...dan gua teruskn gelak...

p/s: gua dgn tapa adalah sepupu ipar...bini gua sepupunya...

Anonymous said...

dah lama orang tak post entry ni...so aku post nak idup kan balik lah kiranya ni..haha..actually aku pun ada kisah dgn Arwah Pak Ibrahim and Mus May nih..masa student dulu, aku ni kira kwn juga le dgn anak Pak Ibrahim si Tamrin tu..satu hari Pak Ibrahim ni dtg ke Kolej mencari Tamrin...kebetulan aku and the gang tgh lepak minum kat kantin, so dia minta tolong kami tuk panggilkan Tamrim...apa yg aku kagum sangat dgn Pak Ibrahim ni masa tu adalah cara dia bercakap dgn lembut dan sopan dgn kami yg jauh lebih muda dr dia..memang berbudi-bahasa betul dia...kalau cerita dgn Mus May pulak, masa zaman May tgh meletop 80' nk masuk 90'...kira masa tu pun dah ada kira mcm fan buat small party happy2 dgn artis...si Mus ni memang gila2 sikit ...nk tau cara joke dia?..berckp dgn org masa makanan penuh dlm mulut pastu sembur kat muka org tu...konon2 nk hapening lah tu..haha